Monday, October 29, 2012

Floralistic

Hey guys! Semalam seperti biasa, aku berjalan2 sekitar Kuala Lumpur dan cadangnya nak tengok wayang. We watched Silent Hill. The movie was ok. Ikut orang la, bagi aku ok je sebab agak takut jugak sebenarnya cerita tu. Takde la boring seperti yang orang cakapkan.

Pape pun kena tengok sendiri. Nilai sendiri. Yang pastinya game dia pun memang awesome. Hehe. My rate is 4/5 stars. I wasnt too bad. Hehe.

So this post, I wanted to share with you guys my outfit for yesterday. Im a plus size girl. Chubby and 5"7 tall. Sekarang sedang cuba untuk memakai lebih colour dalam pemakaian saya. Sebelum ni memang prefer 'all black' Kalau boleh semua nak hitam sebab fikir senang matching. Tapi kali ni, saja try floral pattern. Tak kisah la nak cakap apa, saya selesa dengan outfit saya. Im stepping out of my comfort zone.







Denim Shirt - Bundle, 
Floral Leggings - H&M, Size L
Boots - Dr. Martens 1460, Size UK8
Necklace - Bonita
Bowler Hat - Somewhere in Sungai Wang
Handbag - Tak ingat kedai mana tapi dekat City Square, JB

Yeah floral leggings suitable for gloomy day. Ceria sikit. Haha. Ingat, kena pilih corak yang sesuai. Floral pattern tu mestilah kecik2 untuk kaki yg agak berisi. Kalau tak berani cari yang warna gelap sikit pun ok. And i love wearing that boots. I love doc martens!

And untuk sesiapa yang badan berisi, saya tahu kekadang susah nak cari kemeja denim yang oversized sikit kan. Kalau banyak size amoi je dekat kedai, apa kata try beli baju lelaki. Orang bukan tau pun. Dan effectnya memang vintage habis la kalau pakai lelaki punya kemeja. Haha. 

Ok itu sahaja yang nak dikongsi harini. Akan diupdate lagi foto2 tentang outfit dan gaya saya yang pelik. Hehe. Ok bye! :)


Thanks for reading. Have a nice day :)

3 comments:

nurul ain arshad said...

nice lenggings

Shazana Samaluddin said...

hamaigad, ain is here. hahahaha

Cik Ekin said...

lama dah cr baju denim saiz bsr. slalu xdpt :( klu ada jmpa kt kdai mna2 or on9 ke bgtau ye?