Sunday, July 8, 2012

I'm Officially 20


Hello! Sorry guys because I dumped my blog for about 2 weeks. Haha. Let me get this straight. On the 30th June 2012 (Saturday), Im officially 20 years old. Just had a simple celebration with my family. SIMPLE but AWESOME and MEANINGFUL

Memang tahun ni simple. Tak macam tahun lepas. No cupcakes! Haha. Takpelah, janji sambut. We went to Sunway Pyramid & Mid Valley. Pergi makan luar dengan family and shopping. Baju dan kasut baru memandangkan dah lama tak beli barang. Apa yang dibeli, itulah hadiahnya. 

Petang tu ayah pergi Klang, balik tu dia suruh alihkan kereta. Aku pun pergi alihkan kereta. Ayah kata jangan lupa ada barang tertinggal dalam kereta. Aku ingatkan apa. Sekali aku ternampak la plastik bertuliskan Samsung.


Okkkkk, dapat fon baru. Haha. Macam cuak2 gak nak pegang fon baru gara2 henpon lama pernah hilang dulu2. So macam cuak. Tapi aku akan cuba jaga elok. Insyaallah. Sebelum ni memang nak fon baru sebab sebelum macam hape je asik mati bagai. Aku cakap aku just nak fon yang ada camera, wifi, android. Tu je. Alhamdulillah, dapat yang ni.

Keesokan harinya, pergi sambut dengan Nuar pulak. Memang birthday kali ini, aku macam tak fikir sangat. Memang tengah sibuk fikir pasal kerja2 assignment yang tertunggak. Busy dengan class, jadual pack dan sebagainya.

Rasa bertuah, start dari pukul 12 tengah malam, kawan2 dah start wish melalui message, facebook, twitter dan sebagainya. My top 5 people yang wish dulu dalam message adalah Anuar, Wani, Miera, Bedah dengan Cma. 

Kesimpulannya, I've grown up and sometimes it scares me. Time to face the reality. Yeah 20 YEARS OLD. Sounds great and a new stage of life is just begun. Alhamdulillah, selama dua dekad masih diberi kesempatan untuk bernafas di atas muka bumi ini.

Terima kasih kepada family dan kawan2 atas semua ucapan, hadiah, kek dan sebagainya. Aku hargai sangat2. Doa untuk diri aku supaya berjaya dan panjang umur pun dah cukup buat aku. Terima kasih semua. Well kids, enjoy your teenage life while you can. Enjoy every minute of it. I started missing my teenage life already. Arghhhh.

Another journey to begin. I should be more matured in making decision in life as well as my behaviour. Insyaallah, kalau umur panjang lagi, dapatlah sambut lagi pada tahun hadapan. Hehe. Selamat tinggal umur belasan tahun. Umur belasan tahun memang kenangan paling indah dan banyak memberi pengalaman untuk diri aku. Tanpa pengalaman lalu, siapalah diri aku sekarang ni kan. Well....................


Happy belated birthday to me! :)


Thanks for reading. Have a nice day :)

5 comments:

cynta ieda said...

http://hunyieda.blogspot.com/2012/07/giveaway-entry-paling-menarik-by-irra.html mari join sini..banyak hadiah menarikk..

Shazana Samaluddin said...

Tiada kena mengena dengan entri.

Shazana Querida said...
This comment has been removed by the author.
Shazana Querida said...

Somehow terjumpa blog you. Happy Birthday :D bday kte pun bulan July. Dah la nama pun sama lol

Shazana Samaluddin said...

haha. Nama kita sama. thank you :)