Thursday, January 26, 2012

Minor Heart Attack

Assalamualaikum semua. Tadi, lepas balik dari Shah Alam, aku tertidur sebab kepenatan. Haaa aku nak cerita la ni kenapa aku cakap minor heart attack. Pehhhhhhh bila dah bangun tidur, then dapat berita2 yang mengejutkan ni boleh mengundang kepada minor heart attack. Bukan sekali, malah dua cerita yang mengejutkan jantung dan hati aku.

Heart Attack Pertama
Sedang aku sedang tidur nyenyak, tetiba henpon aku berbunyi. Itupun dah terkejut beruk, siapa la yang call petang2 dalam pukul 4.30 camtu. Rasa nak marah pun ada. Mengacau aku tidur. Hahaha. Berkejar lah aku mencapai henpon aku. Aku tengok, haish num ni mesti MSU lah ni.

"Hello, boleh saya bercakap dengan Noor Shazana? Esok class awak dah start eh. Pukul 2.30-4.30 petang kt Physiology Lab tingkat 11. Jadual kelas awak nanti saya update dalam KLAS system nanti". 

Aku pun redha. Waterfish!! Dah 3 minggu aku tunggu, baru nak call. Dah la esok, ingatkan minggu depan ke hape. Aku rasa macam sakit jantung lah kejap tetiba kelas esok. Yeah, esok kelas sebagai pelajar degree medical science sudah bermula. Wish me luck!

Heart Attack Kedua



Lepas dapat call pasal class, aku on lah twitter. Aku pelik asal A7X atau dikenali sebgai Avenged Sevenfold trending kat twitter. Then aku tengok mention, Tasha ngan Afif mention aku, kata A7X nak datang!!!!! Aku dok ingat depa berdua ni main2. Sambil aku tengah mamai2 sebab mengantuk campur terkejut kelas esok.

Aku macam fuck gila dohhhhhhhhh. Aku tak percaya, aku tengok trending tu. Jason Lo, owner TuneTalk sendiri cakap, akan bawak dorang nanti. Pada 29th April 2012 (Ahad) di Stadium Negara. So memang dah confirm mereka datang!

Siapa mereka? Pergi search google. Genre music dorang ni lebih kepada heavy metal, metalcore, hard rock macam tu lah. Haaaa lagu dorang ni la yang aku pakai dekat blog aku sekarang. Tak tukar2 pun haa dah berapa bulan tah. HAHA. Band members terdiri dari : 
  • M. Shadows - Lead vocal
  • Zacky Vengeance - Rythm guitar, backing vocals
  • Synyster Gates - Lead guitar
  • Johnny Christ - Bass
  • Arrin Ilejay - Drummer 
Alhamdulillah! Finally, they're coming to Malaysia. Setelah berapa lama peminat2 A7X ni dah tunggu. Berapa tahun dah tunggu. Dorang pergi Singapore, dorang pergi Indonesia, tapi tak pergi Malaysia. Peminat kat Malaysia ni siap buat petition bagai suruh dorang datang. Sekarang mimpi dah jadi kenyataan! Termakbul doa aku. 

Tadi macam nak kena heart attack lah cerita nya. Terus tangan menggigil, meremang bulu roma, sebab terkejut dan excited bila dengar dorang nak datang. Nak menangis pun ada. Sebelum ni rumours je, cakap dorang nak datang tahun ni. Tapi tak tau bila. Tiba2 dah umumkan camni, memang pehhhhhhh la ceritanya. 

Aku suka music dorang sebab bagi aku, suara music semua boleh diterima akal. Memang best. Memang aku salute lagu dorang, salute semangat dorang. Salute semua benda! 

Tadi aku dok tengok trending kat twitter, bebudak ni dok tanya "A7X tu ape? siapa?", "What's A7x? kenapa trending?" Tetiba sejam kemudian, semua dok update now playing - dear god la, so far away la, afterlife la. Tetiba dah minat. Tadi kemain tak tau siapa. Memang tah pape je. Stakat tahu 2 3 lagu je, baik kau pergi tengok konsert Justin Bieber k. Jangan nak tetiba baru kenal harini, dah mengaku minat gila babi bagai. *Just saying*

    

Memang sekarang, A7X will never be the same without The Rev. Band member yg mati dulu pada tahun 2009. Lagu yang aku pakai skrg ni la ditujukan untuk The Rev tu. Tapi, walaupun The Rev takde pun. Dorang still best lagi. Still mantap lagi show dorang. Tengok la show live dorang kt youtube.

Insyaallah, aku nak kumpul duit. pergi konsert dorang. Biar pun nampak dari jauh pun, aku sanggup. Janji dapat tengok dorang live, dapat dengar suara dorang. Ni peluang sekali seumur hidup. Sebab aku memang sanggup tak pergi mana2 konsert artis oversea yg dtg sebelum ni, sbb aku fikir aku tunggu A7X. Setia kan aku? :)

Aku tunggu yg lagi berbaloi untuk pengalaman seumur hidup aku. Dan aku rasa, aku memang tunggu dorang datang. Memang aku nak pergi. Harap2 takde benda yg melintang. Takde problem. Amin. Aku nak sangat tengok dorang. All hail Avenged Sevenfold \m/ \m/


Thanks for reading. Have a nice day :)

4 comments:

Eqa R. said...

haha Eqa faham perasaan second mini heart attack tu. hope akak dpt pergi and will enjoy yourself ;) err mestilah enjoy kan? hehe sorry tktau nak panggil apa, akak pun boleh laa ehhhh :P

Shazana Samaluddin said...

kannnn i hope so. harap2 dapat pergi. aminnn. tak yah berakak sangat lah, beza setahun je pun :D

Eqa R. said...

haha k no more akak-akak dah eh hihihi :3

Shazana Samaluddin said...

haaa aah. panggil nana je ok :) u dekat fb tu kan. baru perasan haa