Sunday, May 9, 2010

15 Hari Lagi

Tak sangka, lagi 15 hari je. Aku dari haritu asik menghitung hari je. Bukan hari apa, hari nak masuk belajar. Hahaha. Aku masuk MSU 24 haribulan nanti. Aku daftar masuk terus. Seminggu orientasi. Bulan 6 class dah start. Cepat je kan masuk belajar. Aku pon tak sangka. Dulu sekolah lagi, takde banyak nak fikir pon. Ringan je kepala pergi sekolah. Gi sekolah terus balik rumah. Ni dah masuk U, lain rasanya. Terasa umur semakin meningkat. Hahaha.

Tapi tapi tapi, nak masuk U ni, dah kena duduk hostel ape semua. Kena berdikari sorang2. Takde sape nak tolong. Kawan2 je yang ade. Memang la boleh patah balik rumah hari2. Boleh je. Tapi sape lak nak menghantar nye. Lesen takde lagi. Hahaha. Memang terpaksa duduk sana la. Aku agak cuak ar. Aku mane la biase duduk hostel2 pe jadah nye lah. Korang yang pernah duduk asrama mase sekolah dulu maybe boleh la biasekan diri. Aku yang tak pernah ni macam mane pula. HAHA

Bukan ape, aku dah biase dengan keadaan duduk di rumah. Haha. Ade mase tuh, macam excited jugak lah nak masuk belajar. Tapi ade mase tuh, takut pulak. Takut rindu. hahahaha. Aku tak malu mengaku, aku cepat homesick. Serius. Harus percaya. HAHAHA. Memang lah boleh balik tiap2 minggu kan kalau tak busy. Tapi, still berjauhan dari rumah. Whoa rasa lain macam.

Insyaallah, dah masuk nanti takde ape2 masalah lah. Aku akan maintain kan keseimbangan belajar dengan kesronokan. Itu HARUS okayh. 24 jam belajar tak henti2 pon, kalau takde life, tak seronok, tak boleh jugak. Nanti tension. Tak menghargai zaman remaja kata orang. Hahaha. Sedih jugak la nak pergi. Dah berpecah dah dengan kawan2. Tapi Billa maybe same la masuk MSU. Kawan2 aku yang lain lah. Takde mase nak jumpa nnt.

Sekarang ni aku tengah fikir? Nak bawak ape gi sane masalahnya? HAHA. Baldi ke? Seterika ke? HAHAHAHAHA. Aku pon tak tahu. Seluar jeans da la tak beli lagi. Beg nak bawak gi class kena gak beli. Tak kan nak pakai beg sekolah kot. Hahahaha. Barang2 keperluan tak beli lagi. Siape ade pengalaman mula2 masuk belajar. Share lah sikit. Bagi tips ape kene buat ape semua. Ade sesiapa yang masuk MSU Shah Alam? Bagitau aku doh. Tengah cari member ni. Hahaha.

Current Mood : Bubye Balakong :)


Thanks for reading. Have a nice day :)

4 comments:

Shahrul Tanaka Safeai said...

MSU s.alam?oke nanti lepak belanja i teh tarik :P

dhanial yahaya said...

goodluck shazana :)

Shazana Samaluddin said...

to shahrul : asal nak kena belanje u pulak.

Shazana Samaluddin said...

to dhan : terima kasih nok :P