Wednesday, May 5, 2010

Sakit kepala memikirkan

Whoaa, macam korang tahu kan, aku nak sambung belajar dekat MSU kan. Nak amik foundation in health science. Tapi tapi tapi, 12k kena bayar sendiri. Tak nak banyak lak kan. Kalau amik diploma, diploma in medical science. Tapi 3 tahun. Foundation tuh setahun je. Nak jadi doktor, kena sambung degree n tempoh belajar degree tuh 5 tahun setengah. So tempoh nya:

Foundation + Degree = 6 tahun setengah
Diploma + Degree = 8 tahun setengah

Tak nak lame lak 8 tahun. Umur aku dah berapa pulak time tuh. Tak kawin aku. HAHA. Bukan pasal tak kahwin ke apa, tapi tula, macam terlalu lama. Nak tahu nak amik degree untuk doktor perubatan tu berapa yuran dia? Jeng jeng jeng. RM290k. Wuhuuu tak nak banyak lak sial. Boleh gugur rambut & bulu2 badan. Banyak kot. Sakit otak aku. Aku tak nak la menyusahkan bapak aku. Tapi aku dah janji, kalai ni aku nak tebus balik result SPM aku tu.

Tengok lah, kalau ayah aku bagi aku amik foundation tuh, aku amik lah. Aku akan teruskan matlamat. Tapi kalau buat dip pon, nak buat camne. Buat jelah nak mencapai cita2. Tapi tulah. macam mane eh?

Current Mood : Pening


Thanks for reading. Have a nice day :)

6 comments:

naz said...

semangat itu yang kita mahu :)

Shazana Samaluddin said...

to naz : duit takde tak semngat jugak. hahaasiput92

dhanial yahaya said...

woahhh , mahal nyaaa

Shazana Samaluddin said...

to dhanial : hahaha. tu la parah dia nak jadi doktor -_-"

Shahrul Tanaka Safeai said...

kalau nak berjaya tak pikir pasal kahwin la.

Shazana Samaluddin said...

to shahrul : ade i cakap pikir pasal kawin ke? duh~~