Monday, April 5, 2010

YES, aku LULUS ! :)

Pukul 7.45, aku dah bangun. Pergi sekolah? Pergi kerja? Pergi class? Oh bukann. Tidak sama sekali. Pagi tadi, aku kena pergi Ujian Undang-Undang takpon dikenali sebgai Ujian Berkomputer. Ngantok sial. Malam tadi tak boleh tidur. Pastu nak bangun awal. Redha jela. Aku pon dah study soalan2 tu. Dah sampai sana, agak nervous jugak la. Aku tengok n bace balik buku latihan tu. Then aku simpan. Kang tengok banyak2, aku jadi confuse dan kesudahannya adalah TAK INGAT ape2. Haha.

Aku pon tunggu turn. Lame jugak. Tak nak ramai pulak yang amik. Samapi ade Cina sebelah aku tidur dengan mulut ternganga sambil berdengkur kuat2. Sakit otak aku. Nampak busuk gila. Hahaha. Lame jugak la aku tunggu. 10 lebih baru sampai turn aku. Aku pon masuk la bilik ujian tu. Mula2 jawab soalan macam test rabun warna ape semua. Ingat tak boleh jawab sebab selalu nya ade yang susah kot sampai aku tak nampak. Tapi nasib baik senang gila. Boleh la jawab.

Pastu dah start la 50 soalan tu. Papan tanda lah, apa lah. Sejuk jugak la tangan aku. Jawab punye jawab, aduhai. Gila senang kot soalan die. Semua boleh jadi senang kalau bace buku yang die bagi. HAHA. Kalau tak bace memang tak tahu. Tapi boleh je jawab ikut logik. Kecuali macam soalan mata demerit apa semua tu, wajib hafal. Memang kena tahu. Aku jawab jelah dengan selambe. Jam menunjukkan aku baru jawab selama 10 minit. HAHA. Bende tu 45 minit. Aku check la balik satu2.

3 kali aku check. Ade satu soalan buat aku keliru. Malu la nak bagitau soalan ape. Soalan papan tande tu. Aku keliru untuk ape sebenarnye. HAHA. Patutnya aku dapat target soalan papan2 tanda tu sebab senang. Tapi tak cukup bace agaknya. Tu jadi camtu. Hahahaha. Bende tu sepatutnya halangan di hadapan. Aku pergi jawab awas. Awas kan tande seru. Macam mane entah boleh terkeliru. Ni la tande die. Bodoh la. HAHA

Last2 aku dah abis buat. 20 minit lebih je aku jawab. HAHA. Then aku keluar. Nak check keputusan. Orang tu print slip, n aku dapat 49/50. Dan part A aku 14/15 kot. Part A tu la papan tanda pe jadah semua. So memang aku jawab salah. HAHA. Tapi aku happy lah, aku dapat lulus. Hello 49/50 tauu. Dah ade la lesen L. Owh yeah. Mase aku bangun keluar kan, aku intai komputer budak lain, soalan bapak susah2. HAHA. Memang nasib la aku dapat soalan senang. Alhamdulillah :) Balik tu, orang yang jemput aku tu tanye aku :


Abang Tersebut : Dik, kau lulus tak?
Aku : Lulus la.
Abang Tersebut : Kau dapat berapa?
Aku : Saya dapat 49/50. Nasib baik lulus. Tak dapat 50 pulak
Abang Tersebut : Mak ai, awat banyak sanagt. Betul sikit2 sudah la. 42 betul pon dah lulus.
Aku : 50 lagi baik la abang. HAHA

Current Mood : Lesen P, here i come! HAHA


Thanks for reading. Have a nice day :)

4 comments:

ainina said...

pergh! Terror! I pun tak jawab lagi ujian komputer :)

Shazana Samaluddin said...

to ainina : gud luck okayh! :D

Shahrul Tanaka Safeai said...

mudah je ujian tu! :P

Shazana Samaluddin said...

to shahrul : diam la gila