Wednesday, March 17, 2010

Hari ini dan esok

Hari ni aku cuti. Terbaik lah. Memang aku plan nak keluar dengan Anuar. Okayh la, macam biase. Tengok wayang. Aku tgk cerita Alice in Wonderland. Wuhuuu, memang terbaik. Best jugak lah. Tapi kan, hari ni hari Rabu. Cuti sekolah pulak. Bapak ar, ramai gila turun Pavi. Pening kepala aku. Aku dah biase pergi sane mase takde orang. Lagi tenang kot. Bukan nak kutuk ke ape la, tapi sekor2 bajet up gila. Macam Pavi die sorang yang punya. Usha orang atas bawah. Adoi ai. Bapak semak. Kalau ye pon, jangan la sampai macam tu. Tu tempat awam. Sape2 pon boleh pergi. Setakat duduk je poyo2 depan pavi, ikut trend ape semua tak payah. Geli kot. Ramai budak sekolah la. Holiday kan. Adik2, jangan jadi macam akak. Duduk rumah bace buku. Nanti SPM menyesal. HAHA. Pesanan yang membawa makna okayh :P

Then tadi, mase nak balik, kiteorang pergi ke klcc. Duduk la kat situ dengan Nuar. Cakap2, borak2 macam biase. Tibe2 Anuar diam. Aku tnye la kenape. Beliau runsing pasal duit. Maklum la, kami berdua makin kekurangan duit. HAHA. Selalu kalau nak balik, Nuar akan hantar aku kat KL Sentral. Tapi...... Lakonan semula :

Aku : Balik ni tak yah hantar la. Simpan duit touch n go tu. Nanti nak gi kerja dah takde tambang ape semua. Kan da susah. Try pinjam mama duit. Dapat gaji ganti la balik.
Nuar : ( diam dengan muka sepetnya) HAHA :D
Aku : Takpela, next week tak yah la jumpe. Simpan duit tu. Nanti teddy dah dapat gaji kita jumpa lah. 3 minggu je kan. Tak lame. ( dalam hati dah nak menangis dah)
Nuar : Dah tu Khamis ni tak nak jumpa la?
Aku : Dah tu, awak la. Nanti awak takde tambang. Baik kita jumpa bila awak dah dapat gaji nanti.

Yelah, aku kan selalu seminggu sekali jumpa. Ni tiba2 macam 3 minggu tak jumpa macam rase lain lah. Tak nak lame pulak. Tu yang sedih tu. Hahaha. Bukan apa, nanti rindu. Masing2 terdiam. Sy baring ke atas bahu nya kerana ngantok. *ade gedik sedikit la. HAHA. Tiba2 terfikir 3 minggu macam lama, aku ternangis depan dia. Bapak ar, gila malu. Hahaha. Wuuhai, merah2 mate aku. Habis contact lens mak tau. Hahahaha. Sambung lakonan semula :

Nuar : Eh nape ni? Jangan la nangis sayang. Kenape ni? Rindu teddy eh? Teddy tgh cari buyers tiket Caliban ni. ( wuuhai, sanggup menjual tiket tu )
Aku : Diam dan membisu. HAHA
Nuar : Teddy nak nanges jugak boleh. *muka dah lain
Aku : Eh, jgn lah
Nuar : Jangan la nangis. *lap air mata sy* Khamis kita jumpa okayh. Dah jumpa buyers tiket dah


Aku diam je. " Dah jangan nangis. Teddy sayang baby sampai bila2. Sayang teddy, jangan nangis. ". Mak ai. Dengar die cakap camtu lagi, lagi terharu aku. Mengalir2 ar jugak. Aku pon tak faham, asal emo sangat tadi. Hahahahaha. Tu lah cerita hindustan hari ini. HAHAHA . Pape pon, I Love You Always sepet janggut :D

Haaa, pasal esok pulak. Haritu aku dah daftar nak amik lesen kereta. Harga quite okayh la. Esok, pengalaman baru untuk aku. Aku ade class teori. Yang berjam jam lame nye tu. Bapak ar. AKu tau, confirm boring. Agak2 mesti aku tertido. Hahaha. Yela, esok kul 7 kene bangun. Kul 8 dah kene berkumpul kat tempat aku daftar tu. 8.30 gerak gi tempat mane entah. Adoi ai. Lagi awal dari aku gi kerja. Gila malas. Tapi atleast aku takde la kene kerja esok kan. HAHA. Fuh pengalaman baru. Semakin dewasa jugak aku ni. Gelabah sebentar. Hahahaha.

Current Mood : Adored. HAHAHA


Thanks for reading. Have a nice day :)

14 comments:

Mr Jake said...

hehehehhe :D

Shazana Samaluddin said...

to isa : sibuk :D

cik syazni said...

hehe.. comel jer.. nnti jgn apply U jauh2 tau..hehe

Shazana Samaluddin said...

to sis syazni : takde lah. dlm kl je kalau boleh. malas jauh2. :D

naz said...

nana u makin tembam lar :) haaaha apa rahsia?

Mira Mirr 831 said...

huaa,terharu,
nan makin maja kan sekarang.
hee

dhanial yahaya said...

gila sweet nyahh

Cik Pieka said...

aww sweetnye u gan teddy :) ngee , esk sengkang kan mate bukak telinge dgr teori yg berjam3 to taw. haha

p/s : lme ta komen entry u. asyik2 bce je :D

Shazana Samaluddin said...

to naz : i mmg tembam naz. baru tau ke? :D

Shazana Samaluddin said...

to mira : nana contohi mira. HAHA

Shazana Samaluddin said...

to dhan : meh cple ngn aku nok. HAHA

Shazana Samaluddin said...

to pieka : alhamdulillah tak tido babe. HAHA

pelangiku said...

okay, nyah ternangis jgak la bace. haha

Shazana Samaluddin said...

pelangi : hahaha. bkn sedih pon nok. hahaha