Saturday, March 20, 2010

Akhirnyaaaaa....

Hari ni aku kerja macam biase. 3 hari dah aku tak kerja. Pagi tadi aku ingat aku datang lambat. Rupenye ade lagi orang yang lambat. Aku sampai kedai tak bukak2 lagi. Time tu dah pukul 10.15. Aku rase macam dalam sejarah dah bukak lambat. Haha. Kerja la macam biase. Aura malas dah timbul dah. Memang dah timbul aura-aura malas sejak bulan lepas. Orang pon tak henti2 datang makan. Takde rumah ke ape. Hahaha. Hari kat Secret Recipe makin lama makin bosan. Asik buat kerja yang same je. Billa dah takde. Nasib baik Az rakan sekerja aku ade. Kalau tak, memang mati kutu aku kat situ.

Petang tadi dalam kul 7 lebih aku balik. Sebelum balik tu, aku hantar lah NOTIS BERHENTI KERJA. Haha. Finally aku hantar jugak. Dulu ye2 nak berhenti, tapi tak hantar notis. Kali ni, memang betul2 aku hantar. Aku hantar sebelum balik tu kat Abang Mail. Abang Mail terpinga2 tanye tu surat ape. Aku cakap bukak jelah, then aku terus balik. Haha. Biase nye, nak hantar notis seminggu sebelum berhenti. Tak hantar notis, nanti gaji tak dapat. Kang sia2 aku kerja kat situ tanpa gaji.

So, 27 Mac 2010 hari terakhir aku bekerja. Hari terakhir aku berkhidmat kat Secret Recipe. Mempunyai pengalaman bekerja di situ selama 3 bulan. Aku bukan nak saje2 nak berhenti. Aku nak settle kan lesen kereta aku. Kalau aku kerja, kang cuti selalu lagi tak boleh. So baik aku benti. Dah ade lesen senang. Tak lame lagi pon nak masuk belajar. Same je. Kene berhenti. Kali ni memang dah tekad nak berhenti lah. Keputusan muktamad. Tak boleh tarik balik dah. Kene melutut dengan aku dulu baru aku tak berhenti. HAHA

Hari terakhir aku bekerja, aku nak masak dan menggunakan kepakaran aku masak Lobster Sauce untuk Prawn Macaroni with Cheese. Menghabiskan sisa2 terakhir kat Secret Recipe. Aku memang suka masak kuah die. Haha. Bukan nak cakap la, selalu aku buat, mesti habis. Hahahaha. Ade rahsie di sebalik menu tersebut. Still ikut SOP. Tapi macam tak ikut sangat jugak. SOP tu macam buku peraturan nak masak, serve, ape semua la. Cube try datang kat Secret Recipe tempat aku kerja then rase camne. Haha. Kuah die korang tak kan dapat kat mane2 Secret Recipe. Kat mane2 mesti kuah siket. Rahsie nya control api. Then...... HAHAHA. Biar rahsie. Anak murid aku je boleh tau. Aku sendiri nak beli nanti. Well, 27 Mac dah gaji. So no problemo. HAHA

Current Mood : Excited


Thanks for reading. Have a nice day :)

8 comments:

Mr Jake said...

nana ouh nana~
bler nk bagi ak mkn free haa?

naz said...

hahaha u letak darah erk? macam raja bersiong sedap je

Cik Pieka said...

sbaek i tasuke mkn bende alah to. klu ta, i sggup dtg secret recipe tmpt u. i pgy rse aw. haha :P

dhanial yahaya said...

bubuh tahi idung kau eh ? sbb tu masin2 sikit . euwww

Shazana Samaluddin said...

to isa : jgn menyibuk please? boleh?

Shazana Samaluddin said...

to naz : HAHA. terpulang nak kate ape :)

Shazana Samaluddin said...

to pieka : meh la rase. sedap :)

Shazana Samaluddin said...

to dhan : aku tau kau nak kan? :)