Sunday, January 10, 2010

Perihal Kerja

Yes. I hate my job. Seriously. Aku tak suka lah kerja aku. Dulu elok2 jadi waitress, boleh2 pulak letak aku kat kitchen manager aku ni. Celake. Kalau rase2 aku lembap + blur, jangan la letak aku kat kitchen. Babi lah. Aku anti gila kot dengan manager aku. Sumpah benci doh. Aku tak kesah la die nak marah2 ke, ape ke. Memang tanggungjawab die la nak manage orang. Tapi tolong la, nada tu baik2. Tegur baik2. Bende budak baru kot. Aku, Billa ngan Wafi budak baru. Kiteorang memang kene gila babi kot. Ngan budak2 lame elok pulak. Siap back up lagi. Buto lah.

Serius aku tak minat kerja kat kitchen. Memang la tak penat, tapi susah la. Macam2 kene ingat. Berape gram mee lah, air la, ape la. Menu bukan satu jenis je. Puluh2. Memang nak ingat semua sebenarnye. Da la tak bagi tengok buku resipi yang dah siap tu. Suruh hafal. Buto lah. Serius takde mood lah kerja kat kitchen. Macam kuli batak. Cuci pinggan mangkuk, kuali. Pe jadah nye. Aku kat rumah pon tak cuci pinggan banyak gila camtu.

Aku paling tak suka la manager aku. Budak2 sekolah aku yang kerja situ, semua fuck die kot. Suka sangat cari salah orang. Tak boleh tengok orang senang. Die senang boleh pulak. Duduk online ape semua. Kite kerja bagai nak gila. Mane adil. Kalau die tak letak aku kat kitchen, aku tak kesah kot. Kerja lame sket kat situ pon takpe. Tak kesah la. Ni duduk kitchen hari2 kene maki. Ingat aku anjing ke ape. Serius hujung bulan ni aku berhenti la. Then aku cari kerja kat tempat lain yang lagi elok. Gaji yang okayh. Berbaloi dengan tenaga yang kite keluarkan. Setakat kerja bagai nak gila, gaji macam haram buat pe.

Tadi aku closing sorang2. Bagai nak gila aku kira stock. Da la tak tau pape. MACAM HARAM. Pinggan mangkuk banyak tak cuci lagi. Bersihkan microwave lagi, macam2 kot aku buat sorang2. Bagai nak gila. Semua ramai dah balik. Ade yang ponteng kerja. So bayangkan la tadi, 4 orang je handle kat Secret Recipe tadi lepas 8.30 malam. Macam babi. Memang cukup orang sebenarnye. Berbulu gila aku. Penat doh. Macam buruh kasar dah kerja dengan manager lagi. Peh. PENAT aku.

Current Mood : Exhausted


Thanks for reading. Have a nice day :)

8 comments:

Shahrul Azry said...

minum milo anda jadi sihat dan kuat..dan rajin juga..kah3 =P

Shazana Samaluddin said...

to shahrul : u suck. hahaha

my[s]ara said...

haha. shahrul, ko memang nakal! haha. nana, dri cite ko pown aku leh agak camana terseksanya ko. aku simpati terhadap ko weh! nway, aku bg suggestion nak? try ar ko cari mana2 kedai kasut ker. haha. sebab aku kerja kedai kasut memang penat weh! tp atleast bile tak ada customer, ko leh rest kejap. hehe. apa macam? mau trima kaa??

Cik Pieka said...

aww, i fcuk jgk manager . gile ap na suwo org uat cmtu. cam cilakak je we. adess, sian gf teddy , penat je :P . tape3 i support u dr blakang nana. go nana go nana. chayok3. haha :)p

Shazana Samaluddin said...

to mai : haha. aku nak cari kerja promoter je. senang. :P

Shazana Samaluddin said...

to pieka : haha. teddy2 tu, senyap sket sket. haha

Annah Talent said...

kami mencari model wanita free hair & lelaki! join contest kami skng & menangi free photoshoot! :) contest ends on 23/1/2010.

http://annahtalent.blogspot.com

dhanial yahaya said...

eh , relax doe . bawa bertenang ! haha