Monday, December 14, 2009

Memulakan perjalanan sendiri

Mase aku tengah exam lagi aku dah pelan nak balik kampung sendiri. Aku nak belajar driving la ngan abang aku kat sane. Mak aku pulak tak bagi. Tension aku. Tak kan tu pon salah. Come on la, aku da besar. Bukan baby lagi tak bagi keluar gi mane2. Then petang tadi aku cakap lagi aku nak balik kampung, baru die macam bagi. Kalau tak esok Billa ngan Aai boleh follow. Dah lambat kan. Next time la. Tadi aku pack la barang2. Ala, tak lame pon balik sane. Maybe hari Khamis aku balik sini balik. Nak lame2 kat sane pon macam boring je.

So besok kena bangun pagi2. Tak boleh bangun lambat. Haha. Kul 9 dah kena keluar rumah. Naik bus sorang2. Naik train sorang2. Naik train gi Seremban. Abang aku jemput kat sane. Memang la macam tak jauh. Tapi cuak gak ar balik sorang2. Haha. 1st time ni survive sorang2. Saje nak belajar driving. Da boleh bawak kereta, boleh amik lesen terus. So da tau la basic2 nak bawak kereta selain menghidupkan enjin kereta kan. Haha. Ayah aku kate suruh amik lesen kat sane. Sebab jalan kat kampung senang. Tak sibuk macam kat sini. Senang lulus. Bende kalau tak reti bawak pon, mestila tak boleh lulus. Haha. Tengok lah camne nanti.

Maybe aku tak online kot untuk beberape hari ni. Chewah poyo je. Ade mase aku online. Nantikan entry terbaru pengalaman bawak kereta. Hehe. Wish me luck for tomorrow. HAHA. Doakan saya selamat pergi dan balik. Woot woot. Adios. :)

Current Mood : Sorang di utara, sorang di selatan


Thanks for reading. Have a nice day :)

6 comments:

ayisy said...

Semoga berjaya mendapat lesen memandu nanti. Teringat dulu zaman amik lesen memandu. Hehehe. :)

Cik Pieka said...

sempge selamat sampai. amin.. :)

eyna_hinako said...

gud luck for driving test!

;D

Shazana Samaluddin said...

to ayisy : haha. zaman bile tu? :)

Shazana Samaluddin said...

to pieka : ala, lupo nk bgtau den balik pilah. haha

Shazana Samaluddin said...

to eyna : hehe, thanks :)