Thursday, December 31, 2009

Kerja memang PENAT !

Haa. Aku baru balik dari kerja ni weyh. Sumpah penat gila kot. Kaki aku sakit. Badan tak sakit. Kaki je perit gila. Bayangkan la, harini kerja 14 jam sehari bai. Tak nak lame pulak. Tanpe duduk. Dapat duduk pon mase break. Tu pon kejap2. Adoi. Da la dapat manager kerek. Bukan nak tegur elok2. Tahu membebel je. Masalah. Patut la ramai yang berhenti. Siape yg kerja lame tu memang aku respect la. Pagi2 tadi kakak tu ajar, care nak setting, amik order. Bla bla bla. Boring2.

Kakak tu bagi apron, tag, topi semua. Macam pengkid dah pakai topi. Haha. Pakai jelah. terpaksa. Tadi aku buat kerja amik order. Hantar order. Cuci pinggan mangkuk, sudu ngan garfu. Semua lah. Macam2 dah buat. Memasak je belum. Tgh hari mak ai ramai nye datang. Cam cibai kot. Penat jugak ar. Aku pon ade tersalah amik order semua. Biase ar. 1st time. Lantak ar. Haha. Kul 4.30 baru aku dapat break. Penat gila. Gi makan ape semua.

Then sambung balik kerja memburuhkan diri sendiri. Kerja ni seronok kalau ramai member, ramai pekerja. Senang. Takde masalah kot. Ni masalah tengah kurang orang. Gila babi la kerja kan. Patut nye 8 jam je. Aku kerja 14 jam tadi, kalau duit yang masuk sket, memang babi la. Da kerja macam orang gila. Esok kerja lagi. Peh macam nak lari je. Haha. Tapi terpakse la. Redha jela. Jenguk2 la aku kat Secret Recipe Mines. Takdela aku boring. Haha. Esok confirm ramai orang. Kena kerah tenaga gila babi.

Haa. Happy new year semua. Tahun baru, azam baru. Azam aku? Entah tak terfikir. Haha. Harap2 tahun ni jadi tahun paling baik buat aku. Bukan dengan banyak kesedihan, tapi penuh kegembiraan & kebahagiaan. InsyaAllah. Harap2 macam tu. Harap2 relationship kiteorang takde halangan atau dugaan berat untuk kiteorang tahun ni. Amin.

Current Mood : Esok kerja macam babi


Thanks for reading. Have a nice day :)

7 comments:

dhanial yahaya said...

lumrah bekerja kan :) ouh , nnt aku makan sana nokk . aku nak kau serve aku baik2 , kalau tak aku complain kat manager kau yang kerek tuh . haaa , takut tak ?? -..-

Mr Jake said...

weyh. nape keje kt fastfood.
payah bai.
t closing lagi la pnat.
gaji pon cam sial.
byk g tmpat len nk.
kerani ade gak x pakai spm.
gaji ok je

Syima Syaz said...

dik...
better keje mcdee ke,kfc ke lagi best.takyah cuci pinggan sume..
atau promoter ke..promoter utk barang2 yg branded mmg masyuk.sampai boleh cecah rm2klbh sebln.bf akak dulu pas spm keje promoter tommy...byk duit tau.
ni opinion je =)

Shazana Samaluddin said...

to dhanial : bila kau nk makan sane? nnt aku serve kau. service terbaik punya dari aku. hahaha

Shazana Samaluddin said...

to jake : gaji cm sial ape nye. masyuk gila kot. harini triple tahu gaji i.

Shazana Samaluddin said...

to syima : sini takde kedai mahal2. lagipon kt sini, kedai2 camtu org cina je die nak. lagi satu kalau nk kerja jauh2 pon, same jugak penat. duit tambang lagi. penat lagi transport takde semua. takde faedah jugak

malyna said...

waahhh baru nak apply keje secret recipe cam cuak lak huhu. btw, gaji dia camne ek? okay?