Monday, November 16, 2009

Majlis Restu SPM

Hari ni sekolah aku ade buat majlis restu. Majlis mintak ampun ngan cikgu2 semua. Hari ni hari last untuk kiteorang jumpe semua cikgu2. Nanti dah satart exam, confirm da tak jumpa dah sampai abes exam. Fuh, sedih sedih. Tak sangke aku dah nak amik SPM. Dah nak abis sekolah pon. So, pagi tadi ade perhimpunan lah macam biase. Pengetua ade berucap. Then die suruh budak2 form5 nyanyi lagu sekolah untuk kali terakhir. Macam sebak sket lah. Fuh, lagi sebulan, berakhirlah alam persekolahan aku.

So lepas tu, start lah majlis restu tu. Budak2 lelaki lah start dulu. Ade yang menangis kot. Tak sangke pulak kan. Lelaki kan susah nanges. Haha. Tgk2 ramai yg konon nye gagah & macho, tibe2 dah salam ngan cikgu2 semua, menanges weyh. Haha. Takde hal la. Then turn kiteorang pulak. Aku mcm nervous sket lah. Tapi okayh la. Aku mintak ampun mintak maaf kt cikgu2 semua. Mule2 start ngn pengetua, then Cikgu Latifah. Cikgu Sejarah aku n cikgu paling aku sayang. Sedih tu sedih jugak la.

Then Cikgu Bio, Cikgu EST. Siap suruh add kat Facebook lagi. Advance betul cikgu2 aku. Haha. Serius aku tak nanges. Tapi sampai part kat cikgu Lee Lee Ee, cikgu Chemistry aku. Aku menanges gila2 dowh. HAHA. Tak tahu kenape. Maybe banyak sangat dose ngan die kot. Tak dengar cakap die, kadang2 ade ponteng class die. Aku mintak maaf ar ngan die. Fuh, tak terkire lah dose ngan die. Then sambung mintak maaf kat cikgu2 lain. Pastu abes la. Hehe. Aku tak menanges gila2. Budak2 lain semua sampai merah2 muka. Haha. Aku tak boleh nak menanges lah. Bukan ego ke ape, cume tak boleh nak nanges. Penat menanges 'dulu' kot. Haha.

Then kami sesame kawan meminta maaf. Kami dah baik dengan A'ai. Aku pon malas dah gaduh lame2. Nak SPM kan. Aku mintak maaf dengan semua kawan2 aku. Sebak den. Haha. Da abis semua tu, rehat time! Lepas rehat, kiteorang kene susun meje. Aku duduk kat bilik satu. Angka giliran aku berape ntah. Tak ingat. Tapi no 18 la. Haha. Sekelas la ngan Billa, Mira semua. Aku dapat duduk tepi tingkap dowh. Ingat nak dapat bawah kipas. Syahdu sket. Haha. Kene balut meja. Aku tukang cuci tingkap. Biase la, muke cuci tingkap sejak sekolah rendah. Haha

Yeah! Serius aku akan rindukan cikgu2 aku yg mengajar aku. Terutama Cikgu Latifah, Cikgu Hayati, Cikgu Rohana, Cikgu Azilawati. Semua lah. Byk buat jahat dalam class dorang. Tapi serius akan rindukan mereka. Lepas ni tak jumpa dah. Haih. Terima kasih cikgu kerana sabar dengan perangai kami yang suka buat bising, tidur dalam kelas, ponteng kelas, byk hutang dgn cikgu. Haha. Jasa cikgu tidak akan kami lupakan. Aku akan rindu saat2 aku kat sekolah dengan kawan2, cikgu2. Terima kasih cikgu. Ni lah gambar2 kiteorang tadi. Muke aku sumpah lesu gila babi dowh harini. Macam orang bermasalah sket. Haha. Belajar la wok. Penat Owh smpai tengah malam. Tak cukup tidur. Takpela, berkorban untuk SPM. Mengharapkan yang terbaik untuk SPM nanti.

Sebelum majlis restu start
Owh Cikgu Sofiah glamour
Cikgu Latifah, Cikgu Hayati. Cikgu yang akan aku rindu gila2
Seronok cuci tingkap
Muke penat belajar wa. Haha
Bedah Bedot
Welcome back Aai. ;p
Nan-a & Amir-a
Aduh, mate bengkak la nyah.
5 sisters. Haha
Zaman muda :)
So, harini last day aku online. Last day untuk aku tinggal kan bende2 ni. Aku tak online sampai 8 December nanti. Yela, nak SPM. Kang aku da online, memang ketagih gila. Susah nanti. Tak belajar aku. Haha. So rakan2 semua, take care. Im away for a while. Aku mintak maaf kalau aku ade salah & silap. Ade terkasar bahase ke, aku mintak maaf. Doakan aku boleh jawab dengan tenang SPM nanti. Doakan aku berjaya. Doakan aku dapat straight 10A. Aku pon akan doakan untuk semua yang amik SPM. Good luck. Bubye :)

Current Mood : Lesu & penat


Thanks for reading. Have a nice day :)

14 comments:

nadd said...

gud luck babe :)

no matter how lil effort we put in, it will always be an effort..
and with an effort, we will be rewarded ;)

be waiting 4 u 2 kembali membebel :P

dian:) said...

shazana, all the best in your spm! (:
baca doa byk2. haha.

Shahrul Azry said...

gud goat god luck!

Iffah Izzati said...

Good luck sis ! :D

emmy.V said...

gudluck. :)

Shazana Samaluddin said...

to nadd : omg. thanks babe. terharu :) akan ku kembali membebel nnt :)

Shazana Samaluddin said...

to dian : yeah i will. wish me luck. :)

Shazana Samaluddin said...

to shahrul : thanks btw :)

Shazana Samaluddin said...

to iffah : thanks for ur support :)

Shazana Samaluddin said...

to emmy : thanks for all ur support guys! i will never forget. n i will try my best for SPM. :)

naz said...

insaf disaat akhir haha cayookk nana

juk said...

From Sir Zuki,

All the best in the remaining papers. Feel free to visit my blog.

Thanks.

zukidin.blogspot.com

Shazana Samaluddin said...

to naz : tak salah insaf di akhir waktu. hahahahah

Shazana Samaluddin said...

to juk : wow. thanks! :)