Saturday, August 1, 2009

Bebas Denggi :)

Pagi tadi aku bangun still lagi pening, tak larat, tak sehat semua. So decide nak gi check lagi kt doctor. Mane la tau kan kene denggi ke ape sebab da 3 hari da tak elok2 lagi. Nervous la jugak kan. Then dalam kul 10 camtu aku gi klinik lagi. Doctor check aku punye temperature. Still demam lagi. 38.5 something la. Haritu 39.2. Ni da turun sket tapi still demam lagi. Doctor cakap lah, maybe denggi kowt sebab tak elok2 lagi. Die cakap nak amik darah aku wat blood test.

Doctor tu terus gi amik jarum ntah ke pejadah nye lagi ntah. Aku da nervous giler ar. Jantung aku terus macam nak tercabut sbb nervous gile babi kan. Start doctor tu nak cucuk tangan aku, aku nanges. Haha. ( penakut jugak aku ni ) Doctor pujuk2 aku skali. Hahahahahaha. Selalu kalau ade injection pape aku tak takot pon. Tak nanges pon. Agak nye tibe2 harini nak amik darah, then 1st time pulak. Agak takut lah. Haha. Bende serius tak sakit lansung. Rase macam kene gigit semut jela. Tapi rase sakit sket la bile start darah tu disedut keluar. Hahaha. Tapi so far okayh la.

Result blood test aku doctor cakap kuar dalam kul 3 ptg camtu. Nanti die call lah. Da abis check semua, balik lah. Tibe2, sejam setengah lepas tuh, dapat satu panggilan. Ingatkan sape. Rupenye doctor tuh. Nak bagitau result blood test aku tuh. Aku pelik lah, kate kul 3. Tgk2 cepat pulak dapat tau. Doctor tu cakap kat ayah aku, aku punye darah normal. Tiade denggi. Yahoo! Doctor just cakap teruskan makan ubat sampai demam tu hilang.

Sekarang still demam sket lah. Sakit2 badan. Ntah bile lah nak elok. Pengalaman amik darah tuh agak klaka ar bagi aku. Haha. Camne la tibe2 ley nanges kat situ. Selame ni tak pernah takut pon dengan jarum2 untuk injection ke pape. Ni boleh ternanges pulak. Hahaha. So, doakan saye cepat sembuh :)


Thanks for reading. Have a nice day :)

13 comments:

Syahrul Fitri said...
This comment has been removed by the author.
dian:) said...

heyy bagos la u tk kena denggi,
so rajin2 la mkn ubat.
hahaha
i pon tkleh oh jarum2 ni.
scary gila kott. lol

Lionel Azry said...

semoga cepat sembut dari H1N1 :P

Matt Hamzah said...

semoga cepat sembuh ok :)
ILY Nana !!!!bons

Shazana Samaluddin said...

to dian : injection lain takpe. jgn amik darah. serius scary gile :)

Shazana Samaluddin said...

to lionel : shut up lionel. mulut busuk :)

Shazana Samaluddin said...

to matt : yeah. thanx matt.ly too. haha

myra.gila.music said...

cepat sembuh ye sayang.
miss nana ohh!

Lionel Azry said...

mulut gua wangi la! ;)

LIEZ. said...

cian u..
next time,jg keshtn u yee..
i arap u cpt2 baek..

Shazana Samaluddin said...

to mira : thanx mira. syg awk. haha

Shazana Samaluddin said...

to liez : dlm proses sembuh ni :)

Shazana Samaluddin said...

to lionel : takde. mulut busuk. haha