Wednesday, August 5, 2009

Owh class ku :)

Owh ni budak2 class aku. Aku da lame da dapat gambar ni. Tapi asik lupe je nak upload. So harini sudah tercapai matlamat ku. Haha. Budak2 ni semua skema je. Termasuk aku skali lah. ( skema la sgt ) Ade budak2 ni classmate aku since Form3. Da lame ar jugak hidup ngn budak2 ni. Tiap2 tahun tengok muke yang same je. Takde hal lah. Better ade classmate yang camni. Skema, diam, baik semua. Dari dapat classmate yang ' menggedik ' gile babi memang merana lah hidup.

Dorang ni okayh je. Ade yang gile2, sporting semua. Tapi tak ramai lah. Sikit jelah yang perangai ' lain dari yang lain '. Antare yang gila :

1. Aku sendiri. Haha. ( Depan sekali lah weyh. Murid biase )
- Yeah. Sy mengaku sy budak yang byk mulut dalam class. Haha. Aku agak bising lah dalam class. Byk cakap. Suke melalak dalam class. Kacau2 orang. Gelak kuat2. Peh, satu kepuasan. Haha. Aku rase kalau aku takde, aman kowt class tuh. Haha. Aku ni kalau belajar tak ley duk diam sket. Ade je bende nak cakap. Non stop. Kadang2 kalau ngantok, aku tidur je. Sampai kene cekik dgn teacher est aku. Haha. Disebabkan perangai sebegini, agak selalu jugak lah di attack ngan cikgu. Bukan kene marah ke ape. Tapi suruh bace ini lah, itulah.


- Cikgu yang selalu attack aku, teacher english aku. Die cakap aku tak buat keje die. Bukan tak buat. Buat je. Cume, tertangguh sket & tak hantar beberape bulan saje. Haha. Aku, Mira ngn Jaspreet yg selalu kene ngan die. Tapi haritu aku da surrender da. Aku dah hantar buku. Then cikgu Math pon suke panggil name. Shazana, kamu paham? Shazana kamu ini. Kamu itu. Argh. Bising je. Haha. Cikgu EST lagi ar suke gile sebut name aku. Tak boleh bagi aku aman sket. Cari mane ntah die tau name aku. Suruh bace text lah, suruh buat ayat kat depan la. Adoi. Dengan teacher chemistry pon selalu kene gak. Suruh jawab soalan. Da la aku tak paham pape. Haha. Cikgu add math pon same. Tapi die okayh la. Haritu aku tgah melalak sorang2 sambil wat add math. Tgk2 die ade depan aku. Die cakap " Menyanyi lagi. Happy nampak ". Peh malu gile. Haha

2. Billa ( barisan atas sekali. 3 dari kanan. Yg buat love tuh )
- Eceh. Ni bestfriend aku. Dan juga classmate tegar sy. Haha. Ni pon nakal ni ( geli giler nakal ) Hahahahahaha. Die ni pon kuat gelak, kuat membahan jugak. Gelak die menjadi igauan semua orang. Haha. Jarang di attack dgn cikgu. Tu yg aku geram tuh. Hahaha. Tapi die rajin. Dah tak tidur dalam class da sekarang. ( sbb pakai contact lens ) Hahaha. Ajak ponteng class pon tak nak. Bagus lah. Ke arah keinsafan. Haha

3. Miera Mir ( Purple girl )
- Teman gile ku. Haha. Member satu geng tak siap keje sekolah. Kan mira? Hahahaha. Die ni famous gile, sbb slalu kene attack ngan cikgu. Hahahahaha. Terutame teacher english aku lah. Ni kaki tidur dalam class ni. Tidur tak pernah kantoi. Wa respect same lu. Haha. Die kalau beremosi die akan duduk kat hujung class, dok sorang2. Kang depression sorang2 kt situ. Hahahahaha. Mulut bising gile. Kiteorang selalu men perang2, gaduh2. Haha


4. Jaspreet ( pengawas. punjabi girl. Dok sebelah aku )
- Die ni penolong ketue pengawas. Tapi tak semue keje die siap. Hahaha. Die ni geng jugak ngn aku sebab selalu kene attack ngn teacher english. Time bm biase nye, kadang2 die tak kan dgr ckp cikgu. Die gi buat keje lain. Otai die ni. Haha.


5. Kumaran & Syah ( Depan sekali. 2 orang dari kiri )
- Budak due ekor ni jangan cakap lah. Mulut boleh tahan laser jugak ar. Kalau dok kutuk orang, fuh, memang berbise giler mengalahkan mulut perempuan. Haha.


6. Zul abang manis ( pakai songkok )
- Owh abang manis. ( manis ke? hahaha ) Tanpamu hilanglah kemanisan kelas 5 Amanah. Hahahahahahahaha. Aku yang bagi name abg manis ni kat die. Serius best giler kacau die ni. Die ni pon jenis tak kesah jugak kan. Sporting ar. Kiteorang bahan die, die pon bahan kiteorang balik. Takde hal lah. Aku kt class dok ngn billa. Kalau salah sorang dari kiteorang tak datang ke, takde ke, mmg die akan amik kesempatan untuk revenge balik la. Ade je bende die nak kenekan. Haha


Tapi tahun ni best la jugak kan. Byk gelak dowh dalam class tahun ni. Ibarat terkene laughing gas. Bende tak klaka pon ley jadi klaka. Hahahahaha. Tapi best la. Last year aku sekolah kan. Aku nak biar semua ley jadi kenangan manis ar mase sekolah. Haish, syg pulak nak tinggalkan sekolah walaupon tak berape suke sgt sekolah tuh. Da 5 tahun sekolah situ okayh. Jadi senior dah. Hahaha


Thanks for reading. Have a nice day :)

6 comments:

Lionel Azry said...

wah pakai jubah macam nak graduate je :P

Heidi Shafiq said...

wahh.. aku rindu zaman sekolah aku..

Cyra, said...

babe best gilaa dengar cerita kau weh :D

Shazana Samaluddin said...

to lionel : tu lah. kiteorang mmg cmni. haha :)

Shazana Samaluddin said...

to heidi : aku pon rindu. haha :)

Shazana Samaluddin said...

to cyra : nana kan suke citer pelei. haha :)