Thursday, July 9, 2009

Aku & Mereka :)

Hari ni saje tak gi skola. Haha. Aku da plan dari haritu da ngn Bedah. So today, aku, Bedah, A'ai + Mus hangout mau cari barang kat Sungai Wang & BB ( aku sebenarnye yg nak cari barang. Hahaha ). Mau SHOPPING! Yeay! Bedah ngan A'ai nak usha2 dulu je. Pagi2 ( ponteng kan ) seawal 6.40, Bedah da sampai nak datang rumah aku. Aku jemput die kat 7e. Then nak dekat kul 8 camtu, A'ai pulak sampai rumah aku. Kiteorang makan2 jap, then siap. Terus gerak ar. Kumpul kat KL Sentral.

Da sampai tuh, dengan semangatnye jalan gi monorail. Kiteorang gerak gi TS dulu sbb mase tuh baru pukul brape. Awal lagi kowt. Kedai2 pon tak bukak lagi. Lepak2 je dalam TS smpai kul 12. Amik2 gmbar ar. Sengal je sorang2. Haha. Da tak de keje punye pasal. Sampai dengar kate, ade budak ( Bedah ) muke takot gile tertinggal dalam lift sorang2. Hahaha. Kelaka gile dowh. Tepat kul 12 terus gi McD. Ye ar, kul 12 kan murah. Hahaha. Makan besar kiteorang. Aku da ar da lame tak makan McD. Da dapat tuh, rase puas hati. Haha
Naga hijau Bedah Si Telinga
A'ai Ngok Ngek
Perot sudah kenyang. Hati sudah gembira. Ape lagi kan. Shopping la! Haha. Gerak gi Sungai Wang & BB. Cari baju ngan sliper. A'ai pon tolong2 gak cari baju untuk aku. Rambang mate kowt. Da la byk baju cantik2. Tak tau nak pilih yg mane. Cari punye cari, jumpe la satu dress ni. Lawa kowt. Aku capai terus ar. A'ai ngan Bedah tolong pilihkan colour. Aku gi test baju tuh. A'ai pon test skali baju tuh. Masuk fitting room same2. Hahahaha. Due2 muat. Lepas ni A'ai ley pinjam baju tuh kat aku. Haha.

Lepas baju, cari slipper pulak. Waduh. Punye la susah nak cari. Takde yang berkenan. Ade la jugak jumpe satu yg berkenan, tapi harge die macam tak berbaloi la pulak kan. Boleh dapat lagi murah kowt. So tak jadi la beli. Nak cari tempat lain. Then kiteorang jalan nak beli slipper Cma kat BB. Da abis tuh, kami trpakse balik sbb A'ai nak cepat. Dalam fikiran aku terpikir2 lagi, bile nak dapat sliper. Hahaha. Menapak gi Hang tuah. Fuh jauh sial. Jalan tengah2 panas.

Dalam kul 3 smpai la KTM Serdang. Bedah ngan A'ai balik dulu. Dorang nak cepat. Tapi aku gerak Mines sorang2 ar. Meneruskan misi mencari slipper. Cari punye cari, tak jumpe jugak. Palat betul. Haha. Mati kutu ar jugak jalan sorang2. Takde member. Gila boring. Aku merayau2 je la dalam Mines tuh tanpe tujuan. Haha. Sementare tunggu ayah aku jemput kul 5 tuh, aku gi kat mamak yang aku ngan Epul lepak situ tuh. Aku lepak je la sorang2 sampai ayah aku dtg. Pape pon, best kuar hari ni sbb dpt mengurangkan pressure di jiwa. Best la jugak. Best sbb tak skola harini. Haha
p/s : masih tercari2 slipper idaman. Haha


Thanks for reading. Have a nice day :)

4 comments:

my[s]ara said...

babe mana dress 2..??haha..nak tgk..!!

naz said...

berjalan tidak membahayakan kesihatan :)

Shazana Samaluddin said...

to sara : nak tgk? jom la kuar ngn i.. haha :)

Shazana Samaluddin said...

to naz : ala. nk perli ar tuh. haha :)