Friday, June 26, 2009

Lepak je memanjang :)

Khamis, 25 Jun 2009

Aku tak sekolah. ( Disebabkan hal tertentu ) Chewah, gelabah je. Haha. Takdelah, actually saje je ponteng. Nak berehat. Alasan semate2. Haha. Tengah hari aku kuar. Pergi ke suatu tempat. Lokasi di Mines sahaje. Lepak2 sahaje. Nak gi jauh2 petang tuition pulak. ( Pikir belajar ). Aku tunggu Epul sampai dari KTM. Bapak lambat. Mau terberak aku kat situ. Fuh. Nasib baik kuat semangat. Haha. Tunggu punye tunggu, sampai la jugak akhirnya.

Pergi Jalan ke Mines. Jumpe A'ai sekali. Borak2 jap. Then A'ai gi tgk movie. Aku ingat nak gi lepas gian kat karoke. Haha. Tapi tak kan berdua je kowt. Tak boleh menggila lah. Kang menggila sorang2, susah nanti. Haha. So, kami decide nak tgk movie. Cuak ar jugak takot tak sempat. Petang nak tuition kowt ( pikir belajar lagi ). Ingat nak balik dlm kul 5 camtu. Aku pon call la ayah aku.

Aku : Ayah, kalau ptg nanti ayah jemput Nana kat Mines boleh then terus gi tuition?
Ayah : Asal camtu pulak?
Aku : Takde. Nak tengok movie la. Movie tu abes dalam kul 5 lebih. Jemput ar dalam 6.20 camtu. Bukan tak sempat gi tuition
Ayah : Laa, camtu pulak. Haa okayh la.

Warh. Nasib baik lepas. Love u lah ayah. Haha. Terus beli tiket. Tgk cerita Transformer. Gila babi penuh. Dapat seat depan. Fuh, mmg tak terbeliak mate dok depan2. Haha. Aku on je lah. Aku mmg nak tengok pon. Epul da tengok da. Sorry lah dude. Haha. Tapi die tak kesah tgk lagi sekali, aku pon okayh jelah. Haha. Best la jugak movie tuh. Kelakar ade, serius ade. Boleh ar.

Dalam kul 5 camtu, movie tu abes. Pergh. Sejuk gila babi. Serius. Mau beku kat dalam wayang tuh. Kan best ade org peluk. Hahaha. Bodoh je. Then gi amik angin kat luar. Memanaskan badan. Lepak2 kat mamak kejap. ( menajdi kegemaran ) Minum2. Air limau mamak tu gila manis. Nak bagi diabetes mellitus ke ape? Mamak ni betul2 cari gaduh ar. Hahaha. Snap2 gmbar kejap. Susah betul amik gmbar ngn org pemalu ni ( epul ). Hahahahahahahaha. Gurau je.

Dalam kul 6.15, aku balik ar. Epul menemani. Muke ayah saya dengan penuh garang tengah menunggu saya. Epul gi jumpe ayah aku. Sumpah nervous. Aku lak yang nervous. Hahaha. Boleh gi salam pulak ayah aku. Aduhai. Aku da cuak takut org tua tu tnye bukan2. Ye ar, ayah mane tak pikir bukan2 kan. Tapi takde hal lah. Haha. Nasib baik okayh je. Wa respect same lu la Epul. Memang berani. Hahaha.


Jumaat, 26 Jun 2009

Muke penat men kejar2 :)

Ingat hari ni nak gi design tshirt kelas. Then janji macam ntah pape je. Memang nak kena pukul sorang budak ni. Haha. Aku malas ar. Kakak Billa anta aku ngn Billa balik rumah aku. Kiteorang nak gi lepak kat mamak. ( rumah kedua ) Aku tukar baju. Then terus gerak. Owh, macam biase ar. Menu favourite aku. Chocolate shake. Sampai mamak tu pon da kenal aku. Susah ar jadi famous ni ( macam babi je ) Hahaha. Ade A'ai, Cma, Bulan ngn budak2 class Cma. Gabung meja. Warh. Seronok betul ramai2 ni. Ley buat kenduri.

After lepak kat mamak, aku, Billa, ngn Cma nak gi lepak kt taman. Taman yg menjadi ' kenangan ' antare aku ngn Cma. 'Kenangan' ape la tu kan? Hanye kami saje yg tau. Betul tak Cma? Hahahahaha. Tenang memang tenang dok situ ibarat hospital bahagia. Tapi macam tak best lak. Patah balik gi padang depan rumah aku. Sambil main kejar2. Billa lari mmg laju kejar aku ngn Cma. Hahahaha. Lu rock babe. Hahahaha.

Lepak2 jelah. Tgk org men bola. Duduk2. Story2. Meluahkan perasaan. Layan lagu sedih. Haha. Billa paling emo skali. Haha. Chill2. Hidup mesti diteruskan. Jadi sedikit ego. Yeah bebeh! Bercerita & menasihati antara satu same lain. Hahahaha. Itulah kawan. Kul 6 lebih Billa da balik. Cma pon same. Aku pon balik la. Aku kalau boleh malas nak balik. Haha

Current Mood : Dizzy


Thanks for reading. Have a nice day :)

12 comments:

naz said...

haiiiihh enjoy gila hidup kamu nana :)

Shazana Samaluddin said...

to naz : takdela enjoy sgt pon. pathetic ade la ;)

ellynaz said...

haha. nak tgk cte transformer gakk.
:DD

p/s: ur dad sporting gila.

Nadia Samz said...

anda selalui curang.
i mish u la.
:)

u syok2 kuar,i plak tseksa nak balik umah.
haha

Shazana Samaluddin said...

to elly : tgk ar. tak rugi tgk .:)
tulah. mydad agak sporting lah. hehe :)

Shazana Samaluddin said...

to nadia : takpela.
u ade kat sini je kan.
boleh kuar same :)

MiraRsln said...

riang ria bersama nana..
hahaahaha...

encik ariff said...

best2.
:P

lofiel said...

sa pn slalu mls nk blik umh bile dh dok melepak kt luar. huhu..

Shazana Samaluddin said...

to Mira : tak riang mane pon. haha

Shazana Samaluddin said...

to arif : ape yg best? haha

Shazana Samaluddin said...

to lofiel : dok luar lagi bagus