Wednesday, April 15, 2009

Sekolah Owh Sekolah

Haish. Pagi2 dah hujan. Gila malas nak bangun! Rase nak ponteng je dowh. Tapi tak boleh. Kuatkan semangat nak gi sekolah. Kat sekolah tadi, agak boring sket lar. Ade cikgu yang lambat masuk la, apela. Belajar pown macam tak belajar. Serupa tak yah gi sekolah. Tapi, sebab kawan2 ade okayh la. Tak de lar boring sangat kan. Classmate yang gila Billa, Syah dengan Kumaran jelar menghiburkan hatiku. Haha. Yang lain semua jangan harap ar nak bersuara. Senyap je. Study je memanjang. Memang ar nak SPM, tapi tak kan tak de mase nak berhibur. Gila tak de life.

Class aku memang senyap gila owh. Macam tak de orang. Skema semua. Dorang jenis tak banyak cakap. Aku tak boleh betul jadi dorang. Kalau tak cakap, ataupown melalak dalam class tu, memang rase tak boleh hidup! Haha. Banyak Cina kowt. Dorang wat hal dorang je ar. Teacher English aku sampai kate class aku ni ' the most behave 5A ever '. Haha. Teacher aku kate, die nak masuk class pown takut sebab ingatkan ade cikgu lain. Senyap semacam. Rupenye tak. Then die cakap, lain kali bising sket. At least die boleh tau kiteorang semua ade kat dalam atau tak de cikgu.

Hurm, tadi mase BM, fuh gila boring. Cikgu Kadir la pulak. Datang pulak orang tua tuh. Haha. Aku, Billa dengan Tikah borak2 kat belakang. Wat hal sendiri. Then muncul lar satu idea baru dalam kepale otak aku ni. MENCONTENG KASUT SEKOLAH. Bile da siap conteng tuh, rase kreatif pulak. Hahaha. Conteng pakai pensel je. Kang pakai marker lansung tak boleh hilang. Best pulak conteng kasut. Menghasilkan satu seni yang unik. Hahaha. Aku kalau time Bio lagi ar, habis satu buku text tu aku conteng. Kodomo Lion la aku lukis. Macam2 ade. Sila la tengok di bawah ini. Gambar sudah di edit supaye tak nampak kehitaman dan kebusukan kasut sekolah ku yang panjang. Haha.

Lukis sendiri okayh. Haha :)

Kasut kotor ;)


Current Mood : Creative & COLOURFUL


Thanks for reading. Have a nice day :)

13 comments:

naz said...

lawa dow stripe dia :) untung kat sek ada ajar conteng kasut :)

Felly McGory said...

wah... kreatif syg.
haha. :):)

Nadia Samz said...

haha!
sangat lawa!
:)
boleh kasi i pinjam x?

Shazana Samaluddin said...

to naz : biase ar. bakat anugerah tuhan :)

to felly : Haha.. tu lah.. terase kreatif tadi.. mmg suka melukis.. :)

Shazana Samaluddin said...

to nadia sayang : mane ley pinjam.. kasut i size 8.. u x muat.. hahahahahaha :)

MiraRsln said...

wo0o0o0o0aaa..
nana orangnya yang kreatif!!!

Sarah Samz said...

menawan kalbu. :D

Ruhil Rosley said...

kasut sekolah u ke ni.
comel lorh.

dian:) said...

comel ygg;)

fezaL Mohd said...

haha conteng kasut skol itu besh ;)

Shazana Samaluddin said...

to sarah samz : haha.. menawan di hati.. ahah

to ruhil : kasut sape lagi kalau yang panjang camtu.. haha

to dian : yeke? ;)

to fezal : tu arh.. igt lepas ni nk conteng baju sekolah pulak

'aininsofiya said...

kreatif gila ;)

{kaytot budak baek} said...

cool perh! uat kat kasot i la lao boring..
i cmpak dari jaybee..
wakakak!
jokes