Friday, April 17, 2009

Sekolah dan Lepaking lagi

Class 5 Amanah

Owh. Hari ni saya membuat keputusan nak bawak camera gi sekolah. Menunjukkan rutin aku kat sekolah hari2. Haha. Belajar, kacau orang, bersembang. Aku ade kacau classmate aku, Nadia. Die tengah tido, then kiteorang pakat satu class, pakat dengan monitor class, suro buat2 bagi salam. Konon nye cikgu da datang. Tapi. Tapi. Tapi. Die tak BANGUN kowt! Gila arh. Kumaran siap terajang kerusi die lagi, tak jugak bangun. Tergelak2 aku. Kiteorang sempat snap gambar die tengah tidur. Haha. Jahat kan. Tu lah kerje aku. Asik kacau orang je. Boring kowt class aku tuh. Senyap gile. Time takde cikgu pown diam. Tak paham aku. Mulut2 paling bising pown :

Aku : Suka melalak, kacau orang, bahan orang, gelak, tidur
Billa : Melalak, tidur, gelak, kacau orang, bahan orang
Mira : Bising, suka sound member baik die, gelak
Jaspreet : Suka bahan orang, gelak macam hantu
Kumaran : Suka bahan, suka ejek, gelak, sound orang
Syah : Diam kalau tak de member, suka bahan orang

Tapi memang best gila arh tadi. Seronok owh mengenakan orang. BUKAN jadi jahat ke ape. Sekadar melepaskan tekanan. Nak SPM kan. Tak kan memanjang je nak serius. Gila tak de life. Come on la 5A, bising la sket. Belajar pown belajar jugak. Tapi tak kan sampai nak bagi diri sendiri tekanan.
Inilah kelas aku. Tak de cikgu pown still diam. Buat kerja masing2
Guess who? :)Billa The Sleeping Beauty
Miera The Kaki Solek
Jaspreet The Raawwr
Kami separuh :)
Gelabah :)
High :)
Apa2 sahaja ;)
Indescribable :)Scandal terbaik
Itu mereka :)
Siapa bersama Kumaran & Syah?
Rase nak cekik je suro bangun :)
Bosan punye pasal. Conteng lagi. Kat buku Math pulak ;)Polka dot tu aku yang conteng! Tau kan kasut aku yang mane satu? :)


Lepaking

Pada petang berikutnya, kami lepak. Lokasi lepak di mamak ABC tersayang. Hari ni lepak agak ramai. Aku, Billa, Cma, Bedah, A'ai, Aidil, Amirul, Zamir. Hari ni complete 5 orang best friend berkumpul. Selalu ade yang tak datang la. Apela. Tapi lepak tak lame. A'ai nak gi tuition, Cma nak packing barang, Bedah nak tunggu bus. Yang jejake2 tuh, ade hal. Aku tak sempat nak snap gambar lepak kat mamak tadi. Busy sembang. Haha. Ade gambar dorang bantai roti tisu, dengan gambar aku dengan Billa kat padang je.

Roti tisu owh roti tisu :) I love my hair. Hahaha :)


Current Mood : Release tension


Thanks for reading. Have a nice day :)

9 comments:

xo;E said...

shemart gile rmbt u ouh :)

Nadia Samz said...

poya2 di kelas.
poya2 di luar.
apa nak jadik ngn u ni.
haha.
:P
baby,i dah dapat matrix penang.
^^

eyqa myqa hameed said...

oh aku rindu zaman sekolah ku!
envy sungguh !
((=

luvlyziha said...

wehhh... suka kasut polka polka dot dot2 tuh.. ni nana pki kamera apa nih? mcm lawa plak kan gmba dia..

si ketot : said...

Miss gilak zaman skulah ,
nak skulah blk :D
Hahahaha .

naz said...

wah sekolah cam kandang kuda jer :)
tunggang dan ronda2 :)

Ruhil Rosley said...

haha.
bawa kamera senyap-senyap.
bagus la kelas you sebab senyap je bila cikgu tiada.
agaknye korang je yang paling bising dalam kelas.
haha.

Shazana Samaluddin said...

to nadia :ala, i terpakse poya2. u yg wat hal dgn i. haha :)

to eyqa : aku juga rindu sekolah ku! haha :)

to ziha : i pakai camera murah je :)

to ketot : sila2. amik spm lagi kayh :)

to naz : waklu kandang kuda. Haha

to ruhil : itu tepat! kami paling bising ;)

{kaytot budak baek} said...

i like ur hair style!
cm gerek gituu an.. hehehe!
ey, suke kacau org kn? me want to join in the fun!
hahaha..!! cm syiok gitu nengok n bace blog eu nih.. lawak2 blake..*ayat aku tk bleyh bla* ..
haha..