Friday, April 24, 2009

Insiden Jatuh, jatuh & jatuh

Aku da lame tak jatuh2 ni. Last aku jatuh yang teruk gila punya mase aku kecik2 dulu ar. Aku kecik2 aktif & ganas sket. Haha. Men basikal, bawak laju2 sampai tak terkawal, last2 masuk longkang. Main kejar2, last2 jatuh lutut luka. Ntah macam mane, siang tadi boleh terjatuh. Memang nasib malang betul hari ni. Haha. Insiden jatuh ini berlaku mase mau turun bus sekolah tadi. Aku kena turun & tukar bus sekolah yang lagi satu. Then aku macam biase ar turun tangge bus tuh. Tibe2. Jeng Jeng. Jeng. Mase nak turun tuh, kaki aku macam tergelincir kat tangge bus tuh. Dah nak terjatuh da. Tapi aku sempat pegang pintu bus tuh. Lepas tuh, mase aku menjejakkan kaki aku kat jalan tar tuh, aku tak nampak jalan tar tu tak rata & berlubang. Aku ape lagi, dush! Terus jatuh tersadung. Sampai tercabut tudung aku. Memang pathetic gila. Haha
Aku ape lagi. Wat muka tebal jela sebab da jatuh. Tak kesah la orang nak gelak ke ape, tapi tak ramai sangat yang nampak aku jatuh tadi. Takpe lah, nak gelak, gelak la. For sure, anda akan kena balik. Haha. Then aku naik la bus lagi satu tuh. Aku duduk la. Aku rase cam kaki aku pedih2 & macam ade bende mengalir. Aku wat bodoh jela. Tahan sakit. Last2 aku tgk kain aku da kotor dengan darah. Aku ingat dtg bulan ke ape, tgk2 aku selak je kaki, WOW! Bleeding! Bleeding! Haha. Darah sedang mengalir di kaki. Aku ingat tak teruk. Tak luke. Tengok2 da camtu. Aku amik ar sapu tangan aku lap darah tuh. Agak ngeri ar tgk berlubang je, kulit terkopek, nmpak putih2 kat kulit yang da terkopek tuh. Da jadi mat rempit jatuh motor da. Haha. Aku tengok luke kat kaki orang aku tak geli, tapi tengok kat kaki sendiri yang kena. Ish, geli & ngeri la pulak.
Aku lap je darah tuh. Tak de hal lar. Pedih sket ar. Tapi time mandi, fuh pedih yang teramat. Rase nak jerit. Haha. Petang tadi aku baru dapat sapu ubat. Mak saya baru beli. Aku terus sapu la. Nanti lambat elok pulak. Haish, masalah betul. Nak salahkan jalan, tak boleh jugak. Maybe aku ni careless. Tapi, salah jalan jugak sebab tak rata & berlubang! Haha. Gambar2 di bawah ini bukan tujuan untuk mengerikan anda, tapi untuk dijadikan tauladan supaya berhati-hati di jalan raya. Kalau ngeri, tutu mata! :)

Tak teruk, tapi cuba lah jadi seperti ini. Dapatkan pengalaman. Haha. Kain ade darah :) Meh zoom in. Haha :)
Sapu tgn yg berjasa ;) Sapulah antiseptik ; Sudah disiap balut. Tanpa bantuan doktor. Sayalah doktor. Haha

Current Mood : Sakit tapi seronok. HAHA


Thanks for reading. Have a nice day :)

20 comments:

nadd said...

aduss..
boleh bayangkan kesakitan ituu...
i pun baru je jatuh last week..
internal injury lakkk tu..
eheh...
agak2 lagy seram kot bhgian dalam lutut...

eyqa myqa hameed said...

adoii !
saket oke .
amat sakett.

amir acap said...

aduh....kasihan kamu seyh....len kali berhati2 lah..ingt lah org yg tersyg..hehehe...

si ketot : said...

Aduh ! skt siot ! I pnh rs dh dear , mmx skt gilak !

eQa.lala said...

bgusbgus..nana kuat..xgentar pd darah..(:

Ruhil Rosley said...

aduh.
nampak macam teruk.
huhu.
mesti berparut la itu.

Shazana Samaluddin said...

to nadd : tahniah menjadi org pertame yg comment. haha. mmg seram. rase nak jerit. haha ;)

Shazana Samaluddin said...

to eyqa : mmg sakit. igt nak ajak u skali jatuh2 ats jln. haha ;)

Shazana Samaluddin said...

to amir : sbb igt org tersyg la smpai jatuh tu. haha :)

Shazana Samaluddin said...

to ketot : tahu takpe. da ade pengalaman x pe. kalau takde i nk wat u jatuh. haha :)

Shazana Samaluddin said...

to eqa : tu arh. x gentar pada darah. :)

Shazana Samaluddin said...

to ruhil : jgn ar cakap camtu. nanti nak pakai sluar pendek tak cantik da. haha ;)

Nadia Samz said...

sakit ke?
T_T
waaaaaa...

meh la i letak ubat.
keh3~

MiraRsln said...

haiy0o0o0o0o0o!!!!
saket tu babe...
sapu obat bnyk2 tau...
errrghhh!!!

cik syazni said...

aiyak!! mesti tempat tu bersegi2 tu yang luka pon camtu.. sakit nye.. take care sis..

Shazana Samaluddin said...

to nadia : ala gedik la u ni. haha ;)

Shazana Samaluddin said...

to mirashin : da saput da.
sehari satu botol ubat abis. haha

Shazana Samaluddin said...

to syazni : hehe.. tu lah. tolong! ;)
hahaha

VANITYnisha said...

knpe mcm ade lubang ea?
mcm terkopek dalam pulak.
:P
sian you ohh

Shazana Samaluddin said...

to nisha : tu ar. kene gerudi kowt smpai berlubang. haha