Wednesday, April 22, 2009

Bila ingin berubah ?

Owh saya rasa saya semakin jahat. Makin meningkat dewasa, makin jahat. ' Tanduk ' setan da keluar. Haha. Bukan jahat dari segi yang tak bermoral. Itu da lebih. Macam awal Form 1 & 2, memang la. Semua orang nakal kowt. Tapi bila da besar sket, da nak abis sekolah, perangai makin menjadi-jadi. Kerja sekolah tak siap la, kerja sekolah makin bertimbun, mengumpat cikgu, asik keluar je padahal exam nak dekat. Macam2 masalah. Semua orang mesti pernah mengalaminye kan? Haha. Normal lah, proses pertumbuhan. Saya teringin berubah. Ubah perangai buruk saya. Memerlukan seseorang untuk membimbing saya jadi baik. Saya memerlukan sokongan padu. Yeah! Hahaha. Tapi. Tapi. Tapi. Takut bila mau berubah, tiba2 kembali kat perangai buruk. Camne? ;)

  • Saya mahu berubah. Tapi tak tahu bila. Haha. Saya mahu :
  • Siapkan kerja sekolah yang diberi
  • Buat kerja2 yang dah tertangguh
  • Tak mengumpat guru ( Yg ni tak boleh janji ar. Kadang2 cikgu yang megundang kemarahan kowt. Haha )
  • Kurangkan hang out dan lepak
  • Tidak menjadi begitu EGO & KERAS KEPALA
  • Berubah demi parents, kawan, DIA, & anda. Haha

Current Mood : Memikirkan sesuatu yang di luar jangkaan


Thanks for reading. Have a nice day :)

13 comments:

Nadia Samz said...

"Siapkan kerja sekolah yang diberi,
Buat kerja2 yang dah tertangguh,
Tak mengumpat guru ( Yg ni tak boleh janji ar. Kadang2 cikgu yang megundang kemarahan kowt. Haha )" - suma nih,mmg dah sebati ngn hidop i.
kalo x boleh ubah pun xpe. keh3~

yg kerja sekula- i mmg malas tahap malaria.
agagaggaga!

ateyn said...

yeah,berubah lar demi msa dpn.
(ayt xbole blah!)
ngeh3;P

eyqa myqa hameed said...

haha.
nnty kan u ! if u dh tnggalkn school.
mesti rindu, bkn rindu nk blaja.
tp rindu nak ngumpat cikgu !
i pon same kott. =PP

Felly McGory said...

haha. i dulu pon kdg2 malas nak buat hw.
Anti-Hw la katakan.
haha.
:P:P

naz said...

uh pokok pangkal diri sendiri :)

yanalolu'xx said...

satu transformasi akan berlaku..

;p

Shazana Samaluddin said...

to nadia : ala, u mmg. haha :)

to ateyn. ala, biase la tu, skali skale :)

to eyqa : mmg la, tapi x berkat nanti. haha

to felly : kalau la x de hw kt skola. haha

to naz : ala, suke jadi poyo la u ni. haha

to yana : insyaallah kalau ade yg membimbing. haha

MiraRsln said...

bubah la bile2..
asal kn kamu selamat..
hahaha

Ruhil Rosley said...

adoi.
emosi sedang melanda u ini.
harap bersabar ok.
jangan terlalu memikirkan keadaan ini.
just keep moving forward.
;0

amir said...

Ko bleh berubah dgn batuan aku...
hha
cuba brubah selagi boleh..
nana
syg ko!!!!
huhu

Shazana Samaluddin said...

to mira : haha. tu lah. sbb u ade, i slamat. haha ;)

Shazana Samaluddin said...

to ruhil : hahaha. suke ar gr nasihat u.
jadi kakak angkat i boleh?
( geli berangkat2 )
hahahahahahahahahahahhahahahha :)

Shazana Samaluddin said...

to zoey : syg aku ke?
terharu la. hahaha :)