Monday, April 20, 2009

Ponteng sekolah? Mane ade :)

Pernah ponteng sekolah? Datang macam biase, then 'serong' tempat lain? Mesti pernah buat kan mase dulu2? Haha. Cakap pasal ponteng sekolah ni, aku tak gi sekolah hari ni. Haha. Wait2, aku bukan serong ke mane2 okayh. Dulu2 pernah la buat, tapi ponteng class je. Mase zama Form 1 & 2 dulu. Tapi tu cerita lame. Serong sekolah tak pernah buat. Hari ni aku just duduk rumah je. Actually pagi tadi aku da bangun da pown. Tapi hati ni berat je nak pergi. Malas, malas & malas ! Faktor-faktor saya tidak ke sekolah hari ini :

1. NgantokAku pening lah. Bangun2 da pening kepala. Ngantok gila kowt. Camne nak gi sekolah. Dari aku datang sekolah, then aku tidur dalam class, baik tak yah kan? Haha

2. Melarikan diri
Aku sebenarnye melarikan diri dari class Agama, English, EST, B. Melayu. Haha. Gila boring kowt class hari ni.

  • Agama ustaz mmg la klaka, tapi kalau da time belajar, boring! Nak tertido.
  • English pulak kene wat writing. Lagi ar. Memang tak ar aku nak datang. Teacher aku kate, kalau tak datang, tak yah wat writing. Aku ape lagi kan. Haha
  • EST best kalau teacher cerita macam2 benda yang aku minat. Sampai part yang aku tak minat, hampeh.. Confirm tertidur punya
  • B. Melayu lagi ar. Cikgu Kadir ajar. Da lar die suka cakap panjang2. Membebel sorang2. Budak2 pown tak nak dengar cakap die.
3. Ade CHEMISTRY pulak !
Memang tak ar aku nak datang! Gila babi boring. Masuk class dalam 10 minit, da rase macam nak bunuh diri. Serius tak tahan! Rase nak marah je. Masuk class pown tak de guna. Belajar tak dapat pape. Cikgu Chemistry aku Cina. Die mengajar pown kat budak2 Cina. Gila pilih kasih. Aku Chemistry mane penah dapat lulus. Dari tahun lepas die ajar. Then kalau mengajar, asal boleh nak lanjut kan mase. Sampai waktu rehat kadang2. Die boleh cakap ' You guys want to eat ar? ' Lancau die. Da sah2 waktu rehat. Bagi la budak2 rehat. Ajar kalau paham tak pe jugak. Korang kalau masuk class die, sumpah korang boleh jadi panas baran. Rase nak belasah & marah orang je. Try la. Haha

4. Malas
Ye, aku ngaku aku malas gila. Yelar, tengok subject2 yang ade hari ni, terus tak de mood. Tolong la tukar cikgu yang oke sket.

5. Setan hasutMane tak nye, setan menghasut. Haish. Nak jadi ape? Nak jadi setan tak gi sekolah? Hahaha. Setiap manusia selalu digoda oleh setan disebabkan kekurangan iman. Aku ni kurang iman ni. Haha

Current Mood : Seronok tak sekolah


Thanks for reading. Have a nice day :)

20 comments:

ateyn said...

adoy,ni nk spm cano ni klu asyik mls jewh.
;P

naz said...

lagi satu faktor :)
pakwe kat sekolah lain :)

or faktor sekolah sejenis.
boring tengok benda sama jer :)

Shazana Samaluddin said...

to ateyn : x mengganggu spm. haha :)

to naz : babun ar naz ni. haha :0

dian:) said...

my chemistry teacher pn gila damn boring ar. i pggil dia ms. skeleton sbb dia kurus tahap ape pn i tktau, nmpk tulang je XD haha :)

Shazana Samaluddin said...

to dian : haha. yeke? gile scary :)

si ketot : said...

Hahaha :D dulu i pnh jadi cm u , mmx best gilak tp sib bek mama i tahu i pemalas trus hatar g skulah asrma :P Mmx best ponteng duk umh :D Ag ag subjek dpt cigu hmpeh! HAHAH :D Jgn jd cm i okay , Studi fer ur spm . Hahaha :P

Shazana Samaluddin said...

to ketot : owh i will. haha ;)

eyqa myqa hameed said...

ponteng school.
standard ar tu.
aku slalu buat kot !
haha

Nadia Samz said...

setan i bela suma lepasan pmr.
u mau?
i boleh kasi.
keh3~

sekolah bosan.
nnt pas abeh skolah,baru nak rindu balek.
ngaa~

xo;E said...

haha. gile siot cekgu tu..
bley lak tye..
opcorz r nk mkn..hanjeng je

senget said...

hahaha..
daku dlu slalu ponteng ari jumaat..
cuz jumaat agama+ENG+BM...
mmg bosan.. lgpon agama ari jumaat kena ngaji..
aku mls...
hahahahaha

Ruhil Rosley said...

hahahhaa.
rugi ponteng sekolah.
nanty rindu kat kwn.
hahahhaa.
i paling boring est.
yang lain semua ok.
:)

dian:) said...

hey, ade awrad fr you;) tgk my blog oke? hee.

fezaL Mohd said...

hahah betul tuh betul

Shazana Samaluddin said...

to eyqa : u slalu buat? terbaik. haha. bila lagi kan nak wat jahat, nakal2 ni. :)

to nadia : tu lar. da mule merindui skola. haha

to xo : cikgu tu mmg sengal

to senget : haha. mengaji dowh. x baik. haha

to ruhil : est x boring actually. maybe setan hasut kite kowt. haha

to dian : owh thanx!

to fezal : ape2 saje la. haha

yanalolu'xx said...

haha..
dulu yana kaki ponteng..
ingat lg asal klas physics and chemistry kompom kitowang lepak bawah meja..mkn2, tdo2, candid, dgr lagu..
sbb meja kat makmal tu giler besar oke..
sangat besh lepak bwh tu dr dgr cekgu cina tu cong ceng cong ceng..
gagagag..

{kaytot budak baek} said...

hahah!! what an alasan..
tp2, lao ekot kaytot la kn, mmg logik tu sume alasan tuu..
i agree!!
hahahaha..
lol..

Shazana Samaluddin said...

to yana : serius? hahaha. korang x kene tangkap ke? ;)

Shazana Samaluddin said...

to kaytot : mmg logik. u pown pena wat kan. hahahaha :)

Johari sulaiman said...

aku suka yg nie! best!