Saturday, November 27, 2010

Cerita Awal Semester 2

Okayh, minggu ni adalah minggu pertama aku untuk semester kedua foundation aku. Kali punya semester sangat tough dan mencabar kewarasan minda pelajar2 semester ini. Jadual aku memang tak pack. Fakulti foundation aku tetapkan jadual aku memang tak pack sebab sebab sebab, subject aku banyak susah2. Semua killer subject. Antara subject2 yang aku amik untuk semester ni adalah :

1. Basic Anatomy & Physiology
2. Chemistry I
3. Physics
4. Mathematics II
5. Co-Curriculum II

Sanggup? Pengsan. Terpaksa sanggup. I LOVE MATHS. I LOVE ANATOMY. I LOVE CHEMISTRY. ( Angin positif. Sentiasa berfikiran positif. Itu penting ) Hahahaha.

Sem ni nanti ade bedah2 tikus ape semua. Tu yang aku tunggu2 kan sebenarnya. Macam excited jugak. Dulu dah bedah katak. Sekarang tikus. Nanti orang pulak. Hahaha :D

Khamis haritu dah start belajar Maths. Mula2 cuak la. Aku punya lecturer dah attack suruh jawab dekat white board pasal DIFFERENTIATION. Peh, setahun dah aku tinggalkan bab tu. Tolong la. Paling benci kot. Hahaha. Tapi alhamdulillah aku dapat jawab der. Bangga betul. Aku suka jugak lecturer baru ni. Dia ugut suruh jawab dekat depan. Atleast bila dia dah ugut aku cuak. Dah cuak aku belajar. Dari aku tak belajar kan. Haha.

Aku pulak muka selalu kuat tak faham. Paling banyak tanya aku la. Nasib tak kena makan penyepak dengan lecturer. Bosan tengok muka aku je nanti. Haha. Tak nak banyak pulak homework die bagi. Jalan kira bukan pendek der. Meh lihat aku buat dengan jayanya setelah meninggalkan topic ini sejak sekolah lagi. Hahaha.
Aku buat kot homework die bagi. Menyesal dah ni untuk sem lepas. Hahaha. Sampai satu jam jugak la aku selesaikan ade satu soalan yang aku tak dapat. Hahahaha.

Physics pun dah bagi assignment. Main kasar kan? Demm. Dugaan2. Hahahaha.


Thanks for reading. Have a nice day :)

8 comments:

twinkle twinkle said...

difirentation kalau kat skola mnegah bukan dlm sub topik addmath kee?

Sca Ndx said...

LOL Math Geek. :)

Shazana Samaluddin said...

twinkle - aah la kot. tak igt. hahahahaha. masuk foundation bukan subtopik dah. big topik. tu baru buat basic. belum pelik2 lagi. haha

Shazana Samaluddin said...

sca : haha. i have to be math geek :D

nurul arshad said...

weyh nana!!aku tak suke jgk wat differentiation tuh!!benci2..math aku time matrix dpt B sbb differentiation tuh la..suketi aku je tak jawab lgsg math kertas 2 aku masa matrix dlu.aku cam da bajet2 aku dpt D dah masa tuh.muahaha.

btw,chaiyok la bljr fisiology!!anatomy yg cambest--ada senior aku pesan,nak tau kita dah faham anatomy ke blum is bile kita dpt sambung n kaitkan each bab dlm anat tuh.ckp mudah aku--bile dah dpt bayangkan dari mana darah tuh datang n ke mana darah tuh nak pergi.

enjoy ur stdy beb!!sronok weyh anat,percaya la..seronok bile ko dpt associates kan kat badan ko sniri.=)

Heidi Shafiq said...

kacang je..:P

Shazana Samaluddin said...

nurul : hahahaha. kau igt aku suka maths ke. pernah fail kot. hahahahahahaha

insyaallah best la kan. kalau mcm bio aku tak tau nak cakap lah. hahahaha

Shazana Samaluddin said...

heidi : aah. mmg senang pun :D