Sunday, April 18, 2010

Aktiviti tadi

Pagi2 lagi aku dah siap. Aku gerak dengan Fara gi Mines. Jemput Anuar, then aku gi gunting rambut. Fara jemput laki die. Aku gunting dekat 15 minit punya kedai tu. Aku nak trim je. Aku pernah potong situ. Orang yang potong rambut aku tadi tu, orang yg sama dulu. Cina laki tu tanye dengan nada yang sangatttt lembut. Haha. " U tak kerja ke?" Aku pon cakap la, tak. I dah berhenti. Hahaha.

Pastu pergi la reunion tu. Mak ai. Ramai jugak kot. Terkejut aku. Semua dah lain2. Tinggi dah2. Dulu sekolah rendah memang rendah2 belaka. Haha. Jumpa la dorang kejap. Dorang nak tengok wayang ape semua, memandangkan kiteorang nak ke Mid, memang tak join lah. Pukul 12 lebih kami blah. Pergi KTM. Pergi dalam tengah hari memang waktu yang salah. Sebab KTM penuh macam babi.

Tapi menguatkan semangat, pergi jugak. Dapat jugak naik. Dengan bau2 yang wangi ya. HAHA. Aku sampai, aku dengan Nuar pergi open day untuk cari kerja & ade IPTA & IPTS. Tapi tak banyak lah. Aku teman Nuar je. Tapi aku pon nak tengok jugak Universiti2 yg ade tu. Mak aii. Ramai gila nak mampus. Tak sanggup aku. Haha. redah jela demi yang tersayang. Anuar ada la tengok mintak2 kerja.

Lepas turn die, turn aku pulak. Tak banyak sangat la. Yg mane ade aku usha2 lah. Amik borang pape semua. Then blah. Aku tak boleh la ramai2 camtu. Pening doh. Then gi makan. Tengok wayang tak jadi. Booo. Masing2 tak berduit. Apakan daya. Kami pergi lah ke Cotton On. WTF ? Kasut murah doh. Rase nak bakar. Baju lawa2 lak. Nak beli ballet shoes tu. Yg rm39 tu. Murah kot. Dari dulu nak beli. Tahan nafsu. Sebab aku nak pergi beli boxwer. HAHA.

Then pergi FOS. Cari boxer. Hahaha. Aku beli la sehelai. Suka suka suka. HAHA. Pastu macam tergerak hati nak patah balik ke Cotton On. Aku grab je. HAHAHA. Tak tahan aku. Ballet shoes aku cepat melecet. Cotton On punya ni macam lembut siket. Hello, dah ade size, pastu kasut yg aku nak kan. Tak kan nak biar je. Kang datang lagi, size dah abis. Fuck! HAHA. Ingat nak amik slipper RM12 tu. Tapi tapi tapi, duit takde. Next time boleh beli. Siap! Hahaha. Then merayau2 lah kami.

Kul 7.45 camtu balik. Aku balik dengan Fara. Puas hati die dating dengan 'papa' die. HAHA. Aku ni pon tak tau la bila lagi nak jumpa si Nuar ni sebab masing2 duit dah kekurangan. Apekan daya :(


Current Mood : Duit mari la sini


Thanks for reading. Have a nice day :)

6 comments:

Mr Jake said...

nana occupation tu leh tukar da

Shazana Samaluddin said...

to jake : occupation mane? HAHA

Ruhil Rosley said...

hahaha, duit mmg mslh remaja skrg termasuk i, ngeh ngeh

Shazana Samaluddin said...

to ruhil : HAHA. tahu takpe. mane nak cari duit ni :P

Nadia Samz said...

huk3! dating itu sekejap itu indah itu bhagia itu sorga. XD ngaa!

Shazana Samaluddin said...

to nadia : sorga tu sorga. HAHAHA