Monday, March 8, 2010

Oh Zoo :)

Setelah beberapa kali mengidam nak pergi zoo, akhirnya dapat jugak aku pergi doh. Lame gila dah tak pergi. Aku pergi Hari Sabtu. Baru nak update. Sebab balik dari zoo, terus tido. Penat doh walaupon jalan kejap. Jalan kejap? Camni ceritanya. Haha. Aku ingat nak la gerak awal. Aku boleh agak kot jalan2 kat zoo sangat lama. *untuk orang yang menghayati la. HAHA. Tapi sebab bertimbang rase, gerak la pukul 12. Naik train pon dah pukul berapa. Sampai wangsa maju pon dah pukul berapa.
Memang lambat. Sampai nak dekat kul 3. Zoo tutup pukul 5. Buto lah. Memang sempat sebenanrnye. Tak sempat kot. Tapi alang2 dah sampai, pergi jelah. Tiket rm20. Not bad kan. Sila lah pergi. Tak salah tukar destinasi. Boring kan asik pergi kat shopping complex je. Tukar aktiviti. Entri ini banyak gila gmbar. Tu pon tak semua binatang aku masuk kan. Haha. Tak kesah la. Best doh. Excited gila nampak binatang2 kat situ. Ade satu burung tu, besar gila. Aku tak tau la memang saje dilepaskan ke ape. Tapi burung tu slumber kodok je jalan depan orang. Haha. Mari tengok. :)


Ni ar burung tu. HAHA
Sayangkan haiwan. HAHA
Orang cakap cipan haiwan yang pemalu.
Nama dia bulat.

Babi berjanggut nama dia. Serius nama dia camtu Jalan 1 2 jam memang tak cukup. Tak nak besar lak tempat tu. Ade lagi binatang aku tak tengok. Penguin takde doh. Tempat tengah renovate. Aku baru nak tengok penguin. Teringin pulak. HAHA, Da lah hujan petang tu. Tambah dugaan lagi. Yang masih bertahan, aku, Anuar ngan Billa. Yang lain semua dah pancit. Tak aktif betul. Haha. Tengok2 dorang pon dah hilang. Tau2 je dah ade kat pintu depan. Sengal gila. Kiteorang bertiga la jalan2. Haha. Papeentah. Next time aku nak pergi lagi la. Kali ni nak gerak awal. Nak menghayati betul2. Hahaha.

Kami orang yang kuat. Haha Bahagia bersama :) Lepas gi zoo, gi Mines. Nak sambut birthday Aai. Saje buat surprise. Punya la susah nak ajak si birthday girl datang situ. Haha. Kiteorang buat kat Secret Recvipe Mines. Mane lagi. Tempat aku kerja la. Hahaha. Takde tempat lain. Kek pon dah order siap2. Mula kiteorang palau Aai gila babi. Buat tak tau je. Bila air & makanan semua dah sampai, baru kek sampai. Aai dengan muka bengangnye telah ditipu oleh kiteorang. Sekali lagi terkena. Hahaha. Anyway, happy belated birthday Aai. Kul 10 lebih kiteorang balik. Sian budak2 floor Secret Recipe nak clean table. Hahaha.

Birthday girl.
Btw, sebelum nak gi Mines, aku dengan Nuar dua2 gedik gaduh. Dua2 sengal. Gaduh bende kecik je. Haha. Pastu, die pujuk then belikan saya Cookie Monster dengan teddy bear. Haha. Pandai u pujuk i. Auuuwww. Suka suka. Best bawak tidur. :)

Current Mood : Bahagia bila bersama.


Thanks for reading. Have a nice day :)

7 comments:

naz said...

u lambat sikit je nana. i dah balik pukul 3 :)

Shahrul Tanaka Safeai said...

pic babi takde? :P

Shazana Samaluddin said...

to naz : u men2 ke, betul2?
haha

Shazana Samaluddin said...

to shahrul : nyemak lah :|

dhanial yahaya said...

sweet nye tgk korang

sweatnye tgk babi erjanggut -___-

Shazana Samaluddin said...

to dhan : tgk sape? haha. babi berjanggut? unik kan. HAHA

Nadia Samz said...

hehehhe..zoo oh zoo. <3