Tuesday, February 23, 2010

Apa aku nak buat bila dah dapt gaji bulan ni? :)

Bila sebut pasal gaji, siape tak suka kot. Semua suka gaji. Semua suka duit. Kalau duit datang dari langit den tak kesah la. Boleh tabur2 je. Tapi ni duit hasil titik peluh masin sendiri. Fuh, sangat berharga dan bermakna kot. Sebulan kerja bagai nak gila, mesti ade hasil kan. Kalau gaji aku sikit bulan ni, memang kena bakar Secret Recipe tu. Memang aku mogok ar. Gaji aku masuk maybe 27 aribulan ni. Tak tau ar kali ni dapat lambat jugak macam haritu ke ape.

Kali ni gaji aku full. Macam haritu gaji untuk 15 hari je. Tak tau ar kali ni dapat berape. Harap2 dapat la seribu lebih. Tolong la. Sangat memerlukan duit. Haha. Fuh, macam2 aku nak buat dengan gaji aku kali ni. Haha. Bukan boros. Tapi untuk kesenangan diri. Untuk diri sendiri. Setelah berkerja bersungguh2. Ceh dan dan je. Hahahaha. Senarai kehendak pada bulan ini :

1. Belanja family makan lagi.
- Pape pon family first. Kena lah belanje. Mak ayah aku dah banyak susah payah untuk aku kan. Ingat nak belanje la kat mane2. Makan kat Secret Recipe ke. *tak abis2 Secret Recipe. Tak muak ke. HAHA. Ade cadangan nak bawak makan kat mane yang tak melebihi bajet? :)

2. Pergi zoo dengan Nunu + kawankawan
- Kau ingat aku main2 ke nak pergi zoo. Serious shit memang aku nak pergi zoo. Haha. Rase rindu nak tgk binatang2 macam mase kecik2 dulu. Kecik2 dulu selalu pergi kot. Aku nak pergi. Tak abis2 keluar window shopping je. Ape kate tukar aktiviti. Pergi zoo pulak. Sape nak ikut cakap ngan aku. Haha.

3. Pergi Genting dengan Nunu + kawankawan
- Ni pon satu. Dah lame jugak tak pergi kot. Adoi ai. Teringin2. Nak naik bende2 yang mencabarkan diri. Haha. Sumpah best kot. Dah jerit, lepas tension kot. Hilang semua masalah dalam kepala. Terbaik ar. Aku nak pergi. Tolong ar. Bercuti dengan Anuar pon okayh. Haha.

4. Shopping!
- Yeah. Ni yang paling aku suka. Nanti aku nak shopping. Nak pergi OU dulu dengan Nuar ke, sape2 ke. Nak pergi Forever21 sane pulak. Takpon kat Pavi pon jadi lah. Haha. Tapi teringin pergi dekat OU punya. Dah lama tak pergi beli baju kat Forever21 sana. Mengidam baju ni. Dok mencari2 baju. Haha. Macam2 aku nak beli. Sneakers baru, ade beg yang aku nak cari, gladiator, bla bla bla bla. Beli barang2 untuk aku lah. Ade duit lebih, sy belanje la untuk Nunu dan kawan2 :)

5. Dating
- Fuh, duit untuk dating pon kena simpan. Tak boleh boros2. Ingat nanti nak dinner same2 lagi nanti. Macam haritu saya dah dinner dengan diaaa. Auuuuwww. Nak lagi. Kat tempat lain pulak ke kan.

Current Mood : Memerlukan duit yang banyak


Thanks for reading. Have a nice day :)

9 comments:

mysara newrie said...

belanja aku makan lagi bgus ! haha

naz said...

nana u romantik lar hahha

dhanial yahaya said...

belanja aku k nokk ! haha

Shazana Samaluddin said...

to mai : kau dah kerja. so boleh berdikari. haha

Shazana Samaluddin said...

to naz : u kenapa? hahaha

Lofiel said...

mmg best dpt pegang duit sndirikn..

Shazana Samaluddin said...

to dhanial : kalau kau, aku pertimbangkan. kau budak sekolah kan. haha. tapi, budak sekolah la lagi masyuk, hari2 dpt belanje. so aku tak yah belanje kot. hahaha

Shazana Samaluddin said...

to lofiel : sgt best kot. tak yah susahkan parents :)

ikin said...

berapa gaji keje secret recipe?nak tau blh?