Tuesday, February 2, 2010

Ade yang mati ni kang

Harini hari Selasa. Ye2, aku tau Selasa. Seperti biase, aku kerja lagi. Masih meneruskan kehidupan sebagai wanita berkerjaya. Hahaha. Aku FULL doh harini. Maksudnye bukan full kenyang ke ape. Jadual kerja aku harini dari pagi sampai lah closing. Fuh, memang tak penat sebenarnye. Macam kuli batak pon ade buat kerja sorang2. Teman sekerja di dalam kitchen tak datang harini. Off day. So semua beban kitchen harini aku yang tanggung. Terbaik la. Esok aku pulak off day, kau rasekan pulak! HAHA.

Sebenar nye bukan tu yang aku nak sampaikan. Takde kene mengene pon dengan title entry aku kali ni. Lari tajuk dah tu. Haha. Ni cerita pasal customer siang tadi lah. Cerita ni takde kene mengena dengan tentang perkauman ke ape. Biase lah, kat Mines kat ramai gila orang Arab selalu datang. So, ade lah family Arab ya habibi datang Secret Recipe. Ape yang buat aku bengang gila dengan family ni, dah la bawak makanan luar. Barang2 shopping die tak nak banyak lak. Makan meja bersepah. Penuh dengan botol mineral Giant, pastu Carls Jr punya makanan. Da sah2 tulis STRICTLY NO OUTSIDE FOOD. Tak kan buta huruf kot. Tak tau la kan tak abis sekolah ke ape.

Dah tu, da la tak nak blah. Bukan menghalau ke ape. Tapi dari pukul 6 smpai nak dekat pukul 9 tak balik2. Die ingat kedai bapak die ke ape. Tak kesah la tak nak balik ke ape, tapi tolong ar jangan buat sepah. Gila pengotor kot. Takde adab ke ape. Plastik2 makanan luar semua penuh atas meja. Serabut kepala otak aku tengok meja dorang. Bahase da lah pekat. Cakap kuat2. Pasang lagu fon kuat2. Ingat kedai die ke ape. Afjghdkryrnhsksj ???? Lebih kurang camtu lah sebutan die. HAHA. Van dorang dah sampai depan Secret Recipe. Boleh2 tak nak balik. Homeless ke ape. Pastu amik cab. Tak ke bangang camtu. Masalah doh. Amy dah mencarut2 gila babi dah. Cakap " Hoi, tak nak balik ke. Tak reti2 nak balik. Ingat kedai bapak kau punya buat sepah2. Boleh bantai bercerita pulak. Cerita kat rumah la " Haha. Kalau dorang faham bagus jugak. Sedar sket.

Abis lah satu cerita. Ni ade lagi. Kiteorang kan tutup pukul 10. Tadi pukul 10, kiteorang lupa nak terbalik kan tag open/closed kt pintu tu. Tag tu still tulis open la. Datang la 2 orang Arab ni. Nak beli kek ape semua. Bagi jelah chance kan. Okayh fine la. Die nak take away ape semua. Time tu aku tengah mop kat depan. *budak2 floor berhutang besar dengan aku. Haha. Amy terus la terbalik kan tag tu jadi closed. Orang Arab tu boleh pulak bantai duduk kat situ. Tempat duduk da la dekat ngan pintu. Tak kan tak nampak kiteorang tukar tag tu kot. Buta kot. Boleh bantai duduk. Makan brownies.

Eee babi betul. Naik darah dah aku tadi. Aku da la nak cepat. Aku nak mop lantai ape semua. Die boleh duduk pulak. Camne aku nak mop. Nak je aku mop kat muka die. Tak faham bahase betul. Buat macam negara die pulak. Memang ade yang mati kena tikam kang. Bengang aku. Jangan datang lah kalau menyusahkan hidup orang. Tu lah perangai2 customer yang kena hadapi hari2. Muak dah. Haha

Current Mood : MUAK


Thanks for reading. Have a nice day :)

4 comments:

mysara newrie said...

Wah pengalaman kite sama je! Haha. Aku punya pasal mak cik yang tak paham bahasa. Dah kata tak boleh tukar barang, die nak tukar jugak! Lepas 2 siap cakap nak saman lagi! Kuang ajar betul! Last2 tukar lah jugak. Tapi disebabkan barang yang die tukar itulah menyebabkan masalah datang dan datang. Hish, semuanya disebabkan 'MAK CIK"!!! Tak pe weh! Aku paham perasaan ko! Haha

dhanial yahaya said...

haha , mop je kat muka dia wey . kuang ajaq -..-

Shazana Samaluddin said...

to mai : haha. orang camtu tak patut hidup. hahaha

Shazana Samaluddin said...

to dhanial : haha. memang kurang ajaq. depa patut mati kering. hahaha