Saturday, August 29, 2009

Today is Saturday

Hari ini hari Sabtu. Bukan Ahad, Isnin, Selasa, Rabu, Khamis malah juge Ahad. Harini dah seminggu kite puase kan. Seperti biase, aku bangun sangat lambat harini. Haha. Gara2 overnight malam tadi. Yeah, malam tadi online, online, online & online. Tak boleh tido lansung. Ape masalah nye? Tak tahu lah. Maybe mate terlalu besar sehingga susah untuk tutup. Haha. On myspace, facebook. Then men game Uno ngn Mira pagi2 bute kat facebook. Lepas off facebook men online game pulak. Off lappy, naik bilik, tak boleh tido jugak. Belek2 fon lah, ape la. Guling2 smpai kul 5.

Lupe pulak kan nak buat solat hajat ke ape. Hahahahahaha. Then sahur lah. Lepas sahur, ape lagi. Tidur laaaa. Haha. Hujan pulak tu. Seronok la kan. Tidur mati. Org hantar message pon aku tak dengar. Tibe2 dengar orang sergah pintu bilik aku. Dush. Dush. Dush. (Dramatik sket) Haha. Rupenye mak aku. " Na, kau tak gi class tambahan kau ke kt tuition " Adoi!! Camne la mak aku boleh tau ni. Mesti bapak aku yang tnye ni. Haih. Tgk2 fon ayah aku anta message tanye tak gi tuition ke. Haha. Satu rumah pon boleh hantar message. Tengok jam pon da kul 2.

Kelam kabut lah gi mandi ape semua. Kul 2.45 terus gerak. Sebelum gerak tu aku tengok peti surat depan rumah. Aku amik la. Uih, name aku pulak. Surat benti skola ke, amaran byk kali tak datang ke, surat cinta dipenuhi bedak ke, ape ke kan. Hahahahaha. Cuak gak ar. Aku bukak surat tu dalam kete. Aku tgk MSU yg anta. Management & Science University. Tak kan offer sambung belajar kot. Trial SPM pon tak amik lagi. haha. Laaa. Kad raye rupenye. Kad raye smart tu. Warne hitam. Tau2 je favourite colour aku. Mane tau ni? Intip eyh? Hahahahahaha ( start masuk air )

Agaknye mase ade pameran kerjaya kat sekolah, aku ade kot isi borang MSU ni. Tu yang dapat kad tu. Siape2 yang isi borang tu mesti dapat punye. Kan? Raye lambat lagi dah anta kad raye. Haha. Takpe ar. Redha je. Haha. Then gi la tuition. Ade class math dari kul 3 smpai 5.20. Peh lame. Tapi takpe ar. Math punye pasal. Kt sekolah bukan paham satu ape pon. Baik blaja kat tuition. Ye ye ye, aku tau aku rajin. Tu sebenarnye korang nak cakap kan? Hahahahahahahaha. Bla bla bla bla si Chandran cikgu tuition aku berleter. Sampai la kul 5.20. Ngantok weyh. Sabtu pulak ade tuition. Haish.

Then kul 5.20 aku kuar class. Naik kete gi bazar ramdahan pulak. Beli kuey tiau ngan air kelape. Fuh, sedap. Da bli makanan, gi pasar malam. Singgah di sesuatu tempat. Tempat yang paling digemari kalau gi pasar malam. Haha. Rase2 nye di mane? Haha. Gi pasar malam ni banyak membe dari kecik. Ramai gile kot. Bersepah2. Dok mencangkung tepi jalan, bawak ayam itik, bawak sayur, bau 'wangi' gile kan. Haha. Sape tak kenal rakyat2 kite yang berbilang kaum seperti bangla, myanmar, vietnam & etc. Ape boleh buat, inilah Malaysia. :D So tu jelah cerita pada hari Sabtu ini. Takde bende pon. Saje wat gempak. hahahahahahahaha ( masuk air )

Mood : Masuk air dalam kepale


Thanks for reading. Have a nice day :)

10 comments:

Lionel Azry said...

selamat berpuasa dan merdeka penuh..kah3 :P

Shazana Samaluddin said...

to lionel : jibek ar. haha

yanalolu'xx said...

da bape ari tinggal pose ha??

hee.. satu umah pun nk msg eh..
hehehe..

Shazana Samaluddin said...

to yana : mane ade tinggal puase owh.
penuh lagi ni :D

billa bilot said...

wehh, jgn ckp haritu kau g tuition sorg2 doh. bpk bersalah gle aku. sorry babe. aku demam. x larat lgsung bgn. mlm tu aku tdo pkul 8, esok pg pkul9 aku bgn blek. pastu pkul 11 tdo blek. penangn mkn ubat. haha. SORRY OKAYY?? :)

Shazana Samaluddin said...

to billa : owh takpe. sy tak kesah. sy paham :D

Aku ian said...

hek2 nice...tdo je ke...
smp dpat surat..hek2.
but what u hav to say??
izit a fun day?haha!

Shazana Samaluddin said...

to ian : haha. another bored day :D

Aku ian said...

hak2...yah...
sumtimes i feel like...
every is going to be a bored day...
unless...
theres sumtin hppen dat changed dat..
or u urself..
make it not boring hek2

Shazana Samaluddin said...

to ian : yeah2. thanx2 :D