Sunday, June 21, 2009

Happy Father's Day

Edited by me :)
Happy Father's Day kepada semua golongan yang bergelar bapa. Entry ini special sempena Hari Bapa. Entry ini dibuat sebagai satu penghargaan terhadap ayahku yang tersayang yang telah banyak berkorban demi anak2 nya. Tak salah untuk seorang anak membuat satu penghargaan kepada ayahnya sendiri. ( Ayat macam babi. B.Melayu gua dpt 83. Haha )

This is my handsome dad. Handsome ke? Haha. Encik Samaluddin. 51 years old. Masih kuat. Masih gagah. Seorang yang cool, chill, tak kuat marah, tak kuat membebel. Fuh, aku suka. Haha. Aku kamcing ngan bapak aku ni. Boleh buat member la. Member borak. Member nak share macam2. Kadang2 boleh jadi teman gi shopping. Seronok sebab die support macam2. Haha. Die kalau marah, die tak tunjuk. Die diam. Die sabar dengan anak2 die mahupon bini nya. Haha. Ayah aku ni sporting. Serius sporting. Die tak kesah & support ape yang aku buat, TAPI........

Die sangat mementingkan pelajaran. Memang penasihat cawangan kementeriaan pelajaran la. Die kate ' Kalau kau nak buat ape2 pon, ayah sokong. Asalkan kau belajar rajin2. Kau je yang tinggal. Kau je harapan keluarga. Kalau kau nak belajar, kau perlukan bantuan, kau cakap. Ayah akan usahakan. Hantar kau tuition ke, ataupon ayah akan ajar kau sendiri. ' Kalau bab2 belajar ni, die ibarat ' kamus bergerak ' aku. Haha. Tanye ape pon die boleh jawab. Math ke, Bio ke, Chemistry ke, Physics ke, die boleh jawab.

Kalau kite mintak sesuatu kat die, die akan cube try dapatkan untuk kite. Aku malas la nak mintak lebih2 kan. Kang jadi anak derhake pulak. Tapi kan ayah, camera please.... Hahahaha. Respect dengan care die. Handle urusan rumahtangge dengan cool. Kerja siang malam. Kadang2 outstation sane sini. Cari rezeki yang halal. Untuk mase depan anak2 & family. Ye, ayah memang yang terbaik.

So, to my beloved father, Happy Father's Day. Terima kasih sebab banyak berkorban untuk family & anak2. Terima kasih sebab didik Nana sampai sekarang. Terima kasih jaga Nana dengan baik & menjadi pelindung keluarga yang baik. Nana akan belajar elok2. Untuk ayah & family. Insyaallah satu hari nanti. Nana akan balas balik jase baik ayah selama Nana hidup. Ayah pon takde mase Father's Day ni. Kerja outstation. Mungkin Nana tak dapat bagi pape hadiah atau pape untuk Father's Day ni. Tapi Nana boleh berdoa untuk ayah. Dan insyaallah, hadiah paling besar yang akan Nana bagi kat ayah nanti, adalah kejayaan Nana satu hari nanti. (emo sket) Haha.


Thanks for reading. Have a nice day :)

4 comments:

billa oh billa ! said...

weh, nk nangis plak aku bace. mesti kau meraung en mase tulis? x payah tipu. nana kan ~ haahahaha.
ingt, ape pesan ayah? die suro blaja rajin2. g TUITION :)

naz said...

happy father day pakcik samaluddin :)
genetik acik ada quality haha

Shazana Samaluddin said...

to billa : la eleh. kecoh la. aku gi ape tutition.
bukan TAK PERGI LANSUNG :)

Shazana Samaluddin said...

to naz : hagha. ade quality? yg mcm mane tu? haha