Sunday, May 10, 2009

Happy Mother's Day Mak :)


This is my lovely mom. Norzila Jamaludin. 50 years old. Tapi still nampak muda kan? Tengok lah, sape punya mak. Haha. Dia hot temper, tapi mudah berunding dengan die kalau kite cakap elok2. Kadang2 die suka lepas cakap & membebel kat aku, tapi pekak kan telinge je sudey. Haha. Sejak aku naik Form5 ni, die jadi makin sporting pulak. Dah tak kesah sangat ape yang aku buat. Aku kuar dengan Adib pown die tau, tak kesah je. Asalkan aku pandai jage diri.

Mak aku kadang2 jadi perunding fashion aku. Teman shopping aku. Die suka berborak dengan anak2 die. Dan die memang penasihat terbilang. Nasihat pasal hidup, mase depan, fashion, sape kawan2 aku. Macam2 lah. Dengar jelah kan. Kadang2 ape yang die cakap pown, masuk akal jugak. Siang die kerja, malam jadi surirumah. Aku respect care mak aku uruskan mase. Sanggup berkorban untuk anak2 & family. Sanggup didik anak2 die supaya jadi yang terbaik. Itulah mak aku.

So sempena hari ibu ni, aku dengan ayah aku bawak die gi makan. Ayah aku belanje. Mak aku teringin makan Kenny Rogers. Ikot jelah. Buat ape saje demi untuk mak tersayang. Abang aku je takde. Blajar kat Negeri Sembilan. Kalau ade mesti da perfect da 1 family. Sengal punye abang busuk. Haha

Pilih yang mana satu :)

Menjadi kegemaran :)So mak ku yang tersayang. Happy Mother's Day. Terima kasih jage Nana dari kecik sampai lah sekarang ni. Mak jage Nana dengan penuh kasih sayang. Cuba didik Nana jadi orang yang berguna & terbaik. Nana mintak maaf kalau selame ni, ade melawan cakap mak, buat mak terguris hati. Nana mintak maaf. Bukan sengaje. Tapi naluri seorang remaja yang suka memberontak. Terima kasih menjadi sahabat & ibu terbaik selama Nana hidup 17 tahun ni.

Jasa & pengorbanan mak tak kan Nana lupakan. Nana akan cuba balas balik jasa2 mak satu hari nanti bila Nana dah berjaya nanti. Doakan kejayaan Nana. Insyaallah, Nana akan jadi orang yang berguna, macam yang mak harapkan. I LOVE U MAK ! :)

Parents :)


10 May. Campuran Pakcik Samaluddin & Makcik Norzila. Haha :)
p/s: Susah sket nak cari gambar mak aku. Die tak suka bergambar macam aku. HAHA

Current Mood : Gila


Thanks for reading. Have a nice day :)

8 comments:

cik syazni said...

hehe.. mak akak pun cmtu..
makin kite besar dia makin sporting..dulu akak nak gi dating, dia yang tolong jemput antar kat stesen komuter :P

eyqa myqa said...

yang part makan tu paling best wa cakap lu. haha
happy mother's day to ur mom eh.

Nadia Samz said...

mak mentua i hot!
:)

haha.
sayang u all.
cewahh.
tp i sayang u lagi la.
;)

Shazana Samaluddin said...

to syazni : okayh la. mak kite same2 paham kite ;)

Shazana Samaluddin said...

to eyqa : wa da agk da. wa tau lu suka makan. wa jugak. haha :)

Shazana Samaluddin said...

to nadia : anak die pon hot kan?
hahahahaha ;)

lofiel said...

...?

kamo xsuke brgambar?

cm xcaye plak.. haha..

yanalolu'xx said...

to dak atas; shazana sangat giler gmbr..
n die sangat photogenic..