Thursday, April 30, 2009

Seharian Bersama Mereka

Hari ni kami, aku, Billa, Cma, Bedah, A'ai, E'in & Adha lepak bersame kat Mines. Tau tempat tak best tapi saje je mau lepak2. Da lame tak kuar. Lagi mau SPM, lagi gatal nak kuar. Haha. Tapi nevermind la. Tak mengganggu pown. Tadi, kiteorang jalan2 je dalam Mines. Takde bende nak ditengok. Ingat nak tengok wayang, tapi tak bawak duit lebih pulak. Banyak movie yang best2 kowt. Semua rase nak tengok. Tapi, memandangkan duit tak mencukupi, saya hanye mampu berdiam diri. Haha.

Tibe2 aku terpikir satu aktiviti untuk menghilangkan boring. Aktiviti KAROKE ! Yeah! Yelah, dari dok berjalan2 tak buat pape. Karoke la. Mase karoke tuh, Cma & Adha tak ikot. Takpela, bagi peluang kat dorang nak dating. Haha. So, kiteorang terus gi kaunter. Bayar ar RM15 untuk satu jam. Share duit la. Bilik karoke not bad ar. Agak besar. Tak sempit. Tempat bersih. Sejuk. Macam2 lah lagu kiteorang nyanyi. Dari lagu slow, then rancak sket, sampai la ke dangdut. Nyanyi jela lagu pape pown. Aku layan jela walaupon lagu kat tempat tu tak banyak yang best.. Kiteorang pilih lagu yang boleh melalak kuat2 & menari. Haha

Fuh, memang nak runtuh ar bilik tuh. Suare screamo, hardcore semua kuar. Padahal lagu tak hardcore mane pown. Haha. Dengan berpeluh2 nye, loncat sane-sini, menari, melalak. Macam gi gig. Bapak best. Hilang tension kowt. Baru nak nyanyi lagu MUH, takde la pulak. Kalau tak boleh buat gig kat dalam tuh. Haha. Aku head banging lagi. Haha. Mase kiteorang tengah melalak & menari2 tuh, Bedah dok diam je. Last2, die da boring, die dok meloncat sekali. Kuar perangai sebenar die. Terkejut aku. Tak sangke. Haha. Ye ar, tak penah nampak kot die jadi camtu. Macam A'ai dgn Billa, aku da biase tgk.

Mase lagu Goyang Inul, fuh. Goyang gerudi masing2. Haha. Sengal gila. Mase lagu Ciara lagi ar. Aku, A'ai, Bedah dok krumping sekali. Haha. Memang gila. Berpeluh2 ar. Tapi syok ar. Release tension. Aku kalau tension memang aku nak karoke. Melalak kuat2. Lepas nyanyi tuh, confirm lupa punya prob aku. Ingat nak tambah sejam lagi, tapi pikir petang ade tution la pulak. Tak jadi la. Hehe. Pelajaran haruslah diutamakan.
Vokalis The Times. Berpeluh kowt. Baru abis wat show. haha :)
Bedah telinga. Haha Ziana Zain generasi baru :) Kaki dangdut terbilang :)
Cuba teka kiteorang tgh buat ape? :) Rancak sgt kowt, smpai pic jadi blur. haha
Bukan nak ikot karoke dorang ni :)
Lepas karoke semua tuh, kami lepak kat kedai mamak. Makan time! Gila lapar. Fuh, memang makan besar la tadi. Penuh meje dgn air & makanan. Aku makan Nasi goreng kampung ngn sirap limau. Layan! Borak2, snap gambar. Kiteorang duduk kat situ sampai kul 5 lah. Then aku kena balik. Nak tuition. Masing2 pown ade hal. Rase macam sekejap je lepak sesame. Haish, nak karoke lagi! Nak lepak lagi! Bila lagi nak lepak? :)

Kami :)
Cap Goh Mei. Makan besar :)
Sekadar bergambar :)
Layan dulu. Jgn kacau :)
Ceria :)
Saya :)
Gedik ;)
Indescribable
Sekadar menunjukkan bulu mate yg panjang ;p
Tiada kepala :)

p/s : Rambut aku cam Naza The Times ke? Haha
Current Mood : Seronok karoke


Thanks for reading. Have a nice day :)

11 comments:

eyqa myqa hameed said...

waduhh ! seronok sungguh oke.
i pon lame tak karaoke.
haha. tapi suare tak sedapp pon. haha.

Nadia Samz said...

haha,u pandai ke menyanyi lalink?
bhahahahha..

:)
kalo u masok malaysian idol,i akan vote u!
XD
*gelak guling2 masok toilet kejap*

nadd said...

gile happening..
haha...
cm nyanyi n jerit cm x ingat dunie je an..
hehe...
best2..

cik syazni said...

kat tingkat atas sekai tu e? ala tak penah masuk la..huhu

Shazana Samaluddin said...

to eyqa : jom kuar dgn i. karoke! ;)

Shazana Samaluddin said...

to nadia : pandai nyanyi. u mane tau. ;)

Shazana Samaluddin said...

to nadd : haha. mmg tak igt dunia. smpai lupe ade tuition ptg tu. haha

Shazana Samaluddin said...

to syazni : a'ah kt tingkat ats. jom ar!

dian:) said...

bestnya karaoke! i slalu menyumbangkan suara kat rumah je. haha XD

Shazana Samaluddin said...

to dian : bagus. kt rumah jimat duit ;)

Ruhil Rosley said...

hahahah.
adoh.
dah lama tak karaoke.
macam best sahaja.
:)